fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Horsens IC tager flot sejr over Randers Cimbria

Horsens IC vandt 101-91 over Randers Cimbria, der er randrusianernes første nederlag i sæsonen.

FOTO: MJ

Horsens IC tog torsdag aften en 101-91-sejr over Randers Cimbria i første hjemmebanekamp i sæsonen for horsensianerne. Sejren blev grundlagt i anden periode, hvor HIC mod flot holdbasket udspillede sin modstander og vandt perioden med hele 34-16.

Sejren kommer på et tiltrængt tidspunkt for Horsens IC, da man i de to forrige kampe havde tabt til henholdsvis Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits. Nederlaget var derimod Randers’ første i denne sæson, og dermed kan randrusianerne ikke længere kalde sig for ubesejret.

Inden kampen sagde Horsens IC farvel til deres nu tidligere spiller Aladdin Barakeh, der grundet en skade måtte indstille karrieren over sommeren.

Afgørende anden periode

Første periode var en tæt affære, hvor begge hold fik vist sig godt frem. Gæsterne fra Randers kom bedst fra start, da de lykkedes med at vinde mange rebounds, hvilket var medvirkende i, at Randers skaffede en 11-2 føring efter få minutters spil.

Dette lod ikke til at ryste hjemmeholdet, der med et minut igen kom foran med 20-18. De gule tabte dog perioden knebent med 25-24.

Hvor første periode havde været en lige forestilling, fik vi et helt andet kampbillede i anden periode. Her kom Horsens IC ud som lyn og torden og lagde et hårdt pres på Randers Cimbria, som udeholdet aldrig fik svaret tilbage på.

Horsens spillede flot holdbasket, og viste hvilke evner holdet besidder, da man vandt perioden med hele 34-16. Derfor kunne HIC gå til pause med en føring på 58-41.

Noget kan tyde på, at Randers Cimbria havde fået sig noget af en opsang i halvlegen, for Randers kom meget bedre ud til anden halvleg.

Randers største problem var dog, at det var et Horsens-mandskab, der troppede op med samme gejst og tænding i anden halvleg, som i første halvleg. Selvom randrusianerne vandt perioden med 23-21, var udeholdet bagud med 15 point ved indgangen til sidste periode, som de ikke lykkedes med at hente.

Hvis Randers for alvor havde håbet på at komme tilbage i kampen, så blev den drøm slukket godt og grundigt midtvejs i fjerde periode af et velspillende Horsens-mandskab, hvor særligt Gage Davis, Vedran Borovcanin og Deng Geu strålede.

Fordelte pointene ligeligt

En af grundene til, at Horsens vandt aftenens opgør, var, at pointene kom fra flere leder og kanter. Således står fire HIC-spillere noteret for mindst 16 point i kampen.

Gage Davis var højstscorende med 24 point, Deng Geu lavede 19 point, hjemmebanedebutanten David Efianayi står noteret for 18 point og veteranen Vedran Borovcanin producerede 16 point.

Hos Randers lavede Tyre Gathright og Brantley Bynum begge 24 point. Det var dog holdkammeraten Reginald Kissoonlal, der var holdets bedste spiller i kampen. Han lavede 22 point, 10 rebounds og 5 blocks i løbet af kampen.

Næste opgave for Horsens IC bliver ude mod Bears Academy d. 14. november. Randers Cimbria møder samme dag Copenhagen Basketball på hjemmebanen i Arena Randers.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Horsens IC har tilføjet den amerikanske point guard Chris Lykes til truppen.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet Tyrell Kirk til klubben og udstyret amerikaneren med en to-årig aftale.

Basketligaen

Den svenske guard, Jordan Lou, er ny Team FOG Næstved spiller. Lou, som i sidste sæson spillede for BMS Herlev, skal prøve kræfter med...

Basketligaen

Den tidligere Horsens IC-profil Khalil Ahmad er blevet kåret som Most Valuable Player i den bedste canadiske række, CEBL.

Basketligaen

Efter fem sæsoner væk fra Horsens IC, vender Esben Reinholt nu snuden hjemad til HIC, hvor han spillede i sin barndom, og senest for...

Basketligaen

Svendborg Rabbits har sikret sig amerikanske Devin Whitfield til den kommende sæson.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Randers Cimbria har landet en aftale med 25-årige Viktor Lorenzen, der kommer til Kronjylland efter en sæson i den tredjebedste italienske række.