fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Horsens IC stjal sejren til sidst

Det blev lørdag eftermiddag til sejr for Horsens IC, der kom til Nørrebrohallen og besejrede BC Copenhagen med 88-91.

Foto: Robert Piil

Lige ved og næsten var, hvad det blev til for BC Copenhagen, der lørdag var tæt på at hente en sensationel sejr, da Horsens IC kom på besøg i Forum Horsens.

BMS Herlev, Værløse Blue Hawks, BK Amager og Bears Academy har i denne sæson alle besejret minimum én af sidste sæsons top fem-hold. Dette har imidlertid ikke gjort sig gældende for BC Copenhagen, der endnu har til gode at smage sejrens sødme mod et af holdene fra den øvre halvdel i Basketligaen.

Lørdag var Nørrebroholdet umanerligt tæt på at tildele Horsens IC deres tredje nederlag i denne sæson, men i sidste ende glippede det for Copenhagen, der må prøve at rejse sig og kigge fremad. Horsens IC sejrede med 88-91.

Det var sjette kamp i træk, hvor det ikke blev til point for københavnerne.

Copenhagen spillede en flot kamp

Lørdagens hjemmehold leverede ellers en god holdindsats og gjorde det svært for gæsterne, der i pausen var bagud med ti point, 45-55. Føringen skyldtes en stærk første periode af hjemmeholdet.

Horsens IC kom bedre ud til anden halvleg og fik hentet lidt ind på Copenhagen-føringen. Med ti minutter tilbage af kampen var værterne blot foran med to point.

HIC havde fået opbygget noget momentum, men Copenhagen svarede tilbage og fik i løbet af nogle minutter bragt sig foran med otte point. Med lige under tre minutter tilbage af opgøret var Copenhagen fortsat foran med otte point, og da så det ud til, at en sensationssejr for alvor var inden for rækkevide.

Desværre for de fremmødte fans på lægterne trådte de erfarne spillere hos Horsens IC i karakter i slutfasten. Først ramte Frederik Rungby et skud bag treeren, der satte gang i comebacket.

Den scoring blev fulgt af et par ramte straffekast af Chris Lykes. Derefter kom HIC-veteranen Vedran Borovcanin i fokus, da han med et enkelt minut tilbage bragte Horsens IC foran med ét point, 88-89. Det var kun anden gang i kampen, at Horsens havde føringen.

Gæsterne formåede at holde stand herefter og kunne derfor vinde kampen med 88-91.

Kampen topscorer var Chris Lykes med 29 point. Vedran Borovcanin scorede 16 point og sluttede med ni rebounds.

Topscorer for Copenhagen var Hannibal Salomon med 24 point. Durell Vinson dominerede atter og endte kampen med 15 point og 17 rebounds.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Jan Hricko er fortid som assistenttræner for Svendborg Rabbits.

Bakken Bears

Basketballmediet Eurobasket.com har uddelt en række sæsonpriser for Basketligaen. Se dem alle lige her.

Bakken Bears

Næste sæson kommer igen til at byde på ENBL-deltagelse for Bakken Bears, der dermed vil forsøge at forsvare den europæiske titel fra den netop...

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.