fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Horsens IC sætter Værløse Blue Hawks på plads

Horsens IC kunne fortjent rejse hjem med en sejr i bagagen, da et flot spillende Horsens-mandskab tidligt punkterede Værløses sejrsdrømme.

FOTO: MJ

Søndag eftermiddag dannede Søndersøhallen rammen om første kamp i det nye år for hjemmeholdet Værløse Blue Hawks og gæsterne fra Horsens IC. Udeholdet satte sig på kampen fra begyndelsen og kunne uden større besvær hive sejren hjem med cifrene 100-84.

Med sejren fortsætter Horsens IC de gode takter og er nu oppe på fire sejre i de seneste fem kampe.

Horsens IC var endnu uden Lasse Elbæk og nyerhvervede Charles Callison.

HIC-forsvaret gjorde forskellen

Værløse-mandskabet var senest i aktion i d. 13. december, da holdet var nødsaget til at gå i selvisolation efter coronaudbrud på mandskabet.

Den manglende kampform kunne da også spores i kampens begyndelse, hvor hjemmeholdet kæmpede med at følge med forhåndsfavoritterne fra Horsens.

De første 10 minutter var præget af turnovers og mislykkede skudforsøg, og dette udnyttede Lukas Vargas tropper prompte. De individuelle fejl blev fremprovokeret af et aggressivt Horsens-forsvar, og her fik HIC fuld valuta for pengene også skabte sig hurtigt et forspring.

Selvom Værløse kom bedre ud til anden periode, tabte Susie Heede-Andersens mandskab hurtigt momentum. Derfor udbyggede gæsterne også deres føring og kunne gå til pause foran med 44-26.

Føringen skyldtes hovedsageligt to ting: Værløse havde blot ramt 21 procent af sine skudforsøg, og så var Horsens dominerende i reboundspillet.

Selvom Værløse Blue Hawks fik forhøjet sine skudprocenter i anden halvleg, fortsatte kampbilledet fra tidligere i kampen. Horsens IC trykkede på og fik vist, at de var en klasse bedre end dagens modstander, og da føring var størst var de gule foran med 28 point.

Værløse fik dog moralsk oprejsning, da man vandt sidste periode med 37-29.

Giftige Geu

Udeholdets Deng Geu var kampens helt store profil, da han lavede 27 point og 6 rebounds. Geu var dog langt fra den eneste, der gjorde sig bemærket hos de gule, hvor der var flere flotte enkeltmandspræstationer. David Efianayi står eksempelvis noteret for 21 point og 6 assists.

Hos hjemmeholdet var der længere mellem snapsene, men Peter Møller var momentvis en mundfuld for Horsens. Han sluttede med 14 point, 2 rebounds og 4 assists.

Næste kamp for Værløse Blue Hawks bliver ude mod Bakken Bears d. 9. januar. Dagen efter får Horsens IC hjemme besøg af Copenhagen Basketball.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.