Horsens IC sætter endnu en kæp i hjulet på Randers Cimbria

Randers Cimbria havde store problemer i forsvarsenden, og Horsens IC udnyttede dette, hvorfor HIC i sidste ende kunne rejse sydpå som sejrsherre.

Randers Cimbria skulle søndag eftermiddag forsøge at revancher det eneste nederlag i sæsonen, da randrusianerne i november tabte mod dagens modstander Horsens IC.

Horsens IC havde modsat hjemmeholdet fået en lidt mere tumultarisk start på sæsonen, eftersom det blot var blevet til én enkelt sejr over et Pro A-mandskab, nemlig Randers Cimbria. Derfor skulle horsensianerne atter forsøge at sætte en kæp i hjulet på forhåndsfavoritterne fra Randers.

Det lykkedes også for Horsens IC, der fortjent tog sejren med cifrene 85-77. Horsensianerne var bedst til at opsnappe rebounds, hvilket var en afgørende faktor i, at de gule kunne tage sejren i sidste ende.

Randers Cimbria var til dagens kamp uden Rasmus Bach, der siden sidste kamp har forladt holdet til fordel for New Zealand Breakers.

Første periode viste sig afgørende

Kampens indledning var på mange måder en rodet affære, hvor intet hold for alvor formåede at sætte sig på kampen. Derfor bølgede det også frem og tilbage, indtil Horsens IC halvvejs i første periode fik skabt sig et hul efter at være gået på et 17-9 run.

Herfra så Horsens IC sig ikke tilbage og udbyggede føringen, hvorfor udeholdet kunne gå ind til anden periode med en føring på 28-16.

Horsens viste sig stærkere i forsvarsenden, hvor HIC ved flere lejligheder fik stresset Randers med et højt fuldbanepres, der i sidste ende resulterede i rebounds, som HIC fik fuld valuta for i angrebsenden.

Anden og tredje periode var en mere lige affære, hvor hjemmeholdet kom bedre med. Selvom det lignede Randers skulle nærme sig Horsens af flere omgange, fik Horsens IC afvist og kom hver gang på omgangshøjde med randrusianerne igen.

Scoringsmæssigt var det til Horsens’ fordel, at man havde fået scoringer fra en bred vifte af spillere, hvorimod Randers i højere grad var afhængige af Tyre Gathright og Jonathan Jeanne, der ved pausen havde stået for 65 procent af Randers’ point tilsammen. Derfor kunne Randers også gå til pause bagud med 45-35.

Hjemmeholdet havde over de to perioder fået mere gang i angrebsspillet, men havde tilsvarende problemer i forsvarsenden, hvor zoneforsvaret ikke altid fungerede efter hensigten. Det til trods vandt hjemmeholdet begge perioder med 19-17.

Mod slutningen af sidste periode fik Randers dog et fornyet håb om et comeback, da Chris Nielsen gjorde det til 73-69 med fire minutter igen. Randers fik aldrig udnyttet den fornyede energi, eftersom Horsens IC viste sig for stærke. Horsensianerne spillede klogt og var effektive, da det galt.

Mange fine individuelle præstationer

Hos det sejrende hold fra Horsens var der flere spillere, der gjorde en god figur. Holdets topscorer blev Gage Davis, der lavede 18 point, 13 rebounds og 3 assists. Richmond Aririguzah står noteret for 17 point og 8 rebounds, mens holdkammeraten David Efianayi lavede 16 point, 5 assists, 3 blocks og 2 steals.

For hjemmeholdet havde Brantley Bynum 21 point, 6 rebounds, mens Jonathan Jeanne lavede 18 point, 10 rebounds, 8 assists, 3 blocks og 3 steals. Også Tyre Gathright ville lege med, da han lavede 14 point, 4 rebounds, 8 assists og 4 steals.

Horsens IC møder næste gang Team FOG Næstved på hjemmebane d. 10. december, mens Randers Cimbria dagen inden gæster Svendborg Rabbits.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.