Horsens IC kravler op på førstepladsen efter sejr mod Værløse Blue Hawks

Horsens IC kravlede søndag eftermiddag op på ligaens førsteplads efter en sejr over Værløse Blue Hawks. Du får her et overblik over kampens forløb.

Søndag eftermiddag skulle Værløse Blue Hawks forsøge at hente sæsonens første sejr, da de gæstede Horsens IC i Forum.

Omvendt kunne Horsens IC med en hjemmebanesejr spille sig midlertidigt op på ligaens førsteplads, efter at have vundet sæsonens to første kampe.

Hæsblæsende opvisning i offensivt spil

Før kampen udtalte Horsens IC`s Lasse Elbæk, at han forventede en kamp med masser af tempo, og det må man i den grade sige, at han fik.

I kampens begyndelse leverede begge hold et højt pres i defensiven, som resulterede i flere turnovers og fast break muligheder. Her udnyttede Horsens chancerne bedst, da Værløse flere gang blev nødt til at fejle hjemmeholdet, som derved gentagne gange fik muligheden for at bringe sig foran fra straffekastlinjen.

Det var dog langtfra det eneste sted Horsens formåede at score point. Særligt KJ Robinson og Gage Davis var godt skydende fra distancen og straffede flere gange Værløse, der primært forsøgte at score gennem drives mod kurven og lange 2-pointsforsøg i kampens åbning, inden Mathias Bak, og i særdeleshed, Peter Møller, fik  skudt sig varme bag trepointslinjen.

Det høje tempo fra kampens begyndelse fortsatte indtil pausefløjtet. Et tempo som så ud til at passe værterne bedst. Værløse forsøgte flere gange, at gå højt op og presse Horsens, der i stedet udnyttede pladsen inde omkring kurven til at holde deres solide føring. En føring, der ved pausen lød på 56-46.

Værløse var dog på ingen møde kommet for bare at se til. De kom flyvende ud til anden halvleg, hvor de efter en hurtig 3-pointsscoring og 5 point af Koch Bar havde bragt spændingen tilbage i kampen, og i flere momenter var indenfor to scoringer af Horsens.

Værløse leverede i perioder stadig et højt præs når Horsens havde bolden, men var i tredje og fjerde quarter bedre til at trække tempoet ud, når de selv havde bolden. På den måde formåede de at få sat især Mathias Bak og Koch Bar i scene i anden halvleg, og efter to 3-pointsscoring i træk af Karl Boje Formann i fjerde quarter til stillingen 76-76, havde Værløse endeligt udlignet Horsens føring.

Efter udligningen virkede det dog som om Horsens fandt et ekstra Pro A gear frem for at lukke kampen. Efter udligningen gik Horsens på et 11-2 scoringsrun, inden Værløse til sidst begyndte at fejle Horsens-spillerne gentagne gange, i håbet om at de vil brænde.

Desværre var horsensianerne skarpe fra straffekastlinjen, hvor KJ Robinson kunne score kampens to sidste point til slutstillingen 96-88.

Kampens topscore blev hjemmeholdets Gage Davis, der leverede 24 point i en flot kamp fra hans side.

Gode takter fra Værløse

Nok har Værløse mandskabet en ting eller to, de skal have justeret i forsvaret, men offensivt, leverede de søndag eftermiddag en Pro A værdig præstation.

Rammer man en dårlig dag mod det nordsjællandske Pro B hold, kan man uden videre ende med at få ørene i maskinen. Giver du dem plads bag 3-pointslinjen skyder de dig i sænk, det viste de i søndagens kamp mod Horsens, hvor de som hold ramte på imponerende 50% af deres skud fra distancen.

Omvendt kan du heller ikke tillade dig, at åbne alverdens op rundt om kurven i et forsøg på at lukke 3-pointsskudet ned. I så fald kan du forvente at se en hurtig aflevering ind til Koch Bar eller et drive mod ringen for et lay-up fra Peter Møller og Asbjørn Nerlev.

Generelt ser det ud til at Værløse har erhvervet sig en god offensiv trio i Koch Bar, Peter Møller og Mathias Bak, der scorede henholdsvis 19, 18 og 18 point i søndagens opgør.

Næste gang Værløse Blue Hawks skal i action, er om præcis en uge, når de på hjemmebane tager imod Bears Academy. Horsens IC spiller igen på torsdag, hvor de skal en tur til Næstved.

Begge kampe kan som sædvanligt streames på Fanseat.com

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.