fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Horsens IC kravler op på førstepladsen efter sejr mod Værløse Blue Hawks

Horsens IC kravlede søndag eftermiddag op på ligaens førsteplads efter en sejr over Værløse Blue Hawks. Du får her et overblik over kampens forløb.

Søndag eftermiddag skulle Værløse Blue Hawks forsøge at hente sæsonens første sejr, da de gæstede Horsens IC i Forum.

Omvendt kunne Horsens IC med en hjemmebanesejr spille sig midlertidigt op på ligaens førsteplads, efter at have vundet sæsonens to første kampe.

Hæsblæsende opvisning i offensivt spil

Før kampen udtalte Horsens IC`s Lasse Elbæk, at han forventede en kamp med masser af tempo, og det må man i den grade sige, at han fik.

I kampens begyndelse leverede begge hold et højt pres i defensiven, som resulterede i flere turnovers og fast break muligheder. Her udnyttede Horsens chancerne bedst, da Værløse flere gang blev nødt til at fejle hjemmeholdet, som derved gentagne gange fik muligheden for at bringe sig foran fra straffekastlinjen.

Det var dog langtfra det eneste sted Horsens formåede at score point. Særligt KJ Robinson og Gage Davis var godt skydende fra distancen og straffede flere gange Værløse, der primært forsøgte at score gennem drives mod kurven og lange 2-pointsforsøg i kampens åbning, inden Mathias Bak, og i særdeleshed, Peter Møller, fik  skudt sig varme bag trepointslinjen.

Det høje tempo fra kampens begyndelse fortsatte indtil pausefløjtet. Et tempo som så ud til at passe værterne bedst. Værløse forsøgte flere gange, at gå højt op og presse Horsens, der i stedet udnyttede pladsen inde omkring kurven til at holde deres solide føring. En føring, der ved pausen lød på 56-46.

Værløse var dog på ingen møde kommet for bare at se til. De kom flyvende ud til anden halvleg, hvor de efter en hurtig 3-pointsscoring og 5 point af Koch Bar havde bragt spændingen tilbage i kampen, og i flere momenter var indenfor to scoringer af Horsens.

Værløse leverede i perioder stadig et højt præs når Horsens havde bolden, men var i tredje og fjerde quarter bedre til at trække tempoet ud, når de selv havde bolden. På den måde formåede de at få sat især Mathias Bak og Koch Bar i scene i anden halvleg, og efter to 3-pointsscoring i træk af Karl Boje Formann i fjerde quarter til stillingen 76-76, havde Værløse endeligt udlignet Horsens føring.

Efter udligningen virkede det dog som om Horsens fandt et ekstra Pro A gear frem for at lukke kampen. Efter udligningen gik Horsens på et 11-2 scoringsrun, inden Værløse til sidst begyndte at fejle Horsens-spillerne gentagne gange, i håbet om at de vil brænde.

Desværre var horsensianerne skarpe fra straffekastlinjen, hvor KJ Robinson kunne score kampens to sidste point til slutstillingen 96-88.

Kampens topscore blev hjemmeholdets Gage Davis, der leverede 24 point i en flot kamp fra hans side.

Gode takter fra Værløse

Nok har Værløse mandskabet en ting eller to, de skal have justeret i forsvaret, men offensivt, leverede de søndag eftermiddag en Pro A værdig præstation.

Rammer man en dårlig dag mod det nordsjællandske Pro B hold, kan man uden videre ende med at få ørene i maskinen. Giver du dem plads bag 3-pointslinjen skyder de dig i sænk, det viste de i søndagens kamp mod Horsens, hvor de som hold ramte på imponerende 50% af deres skud fra distancen.

Omvendt kan du heller ikke tillade dig, at åbne alverdens op rundt om kurven i et forsøg på at lukke 3-pointsskudet ned. I så fald kan du forvente at se en hurtig aflevering ind til Koch Bar eller et drive mod ringen for et lay-up fra Peter Møller og Asbjørn Nerlev.

Generelt ser det ud til at Værløse har erhvervet sig en god offensiv trio i Koch Bar, Peter Møller og Mathias Bak, der scorede henholdsvis 19, 18 og 18 point i søndagens opgør.

 

Næste gang Værløse Blue Hawks skal i action, er om præcis en uge, når de på hjemmebane tager imod Bears Academy. Horsens IC spiller igen på torsdag, hvor de skal en tur til Næstved.

Begge kampe kan som sædvanligt streames på Fanseat.com

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.