fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Horsens IC henter kroatisk Power Forward

Horsens IC har for kort tid siden præsenteret deres nye udenlandske forstærkning for den kommende sæson.

Horsens IC

Den nye mand i den gule trøje bliver Ante Gospic der skifter til Horsens IC efter ophold både på college i USA og som professionel i Spanien.

Den 204 cm høje power forward har kroatisk pas, og han bliver dermed første store mand, der falder på plads i HIC. Kroaten er ifølge klubben blevet hentet ind som en power-forward, der kan bevæge sig, og som passer ind i coach Arnel Dedics ønske om at spille hurtigt basketball i den kommende sæson.

Gospic er samtidigt i stand til også at udfylde center-positionen, når det er nødvendigt. Dette er dog ikke en position han kommer til at vænne sig til idet denne plads forventes udfyldt af endnu en profil inden for overskuelig fremtid, skriver klubben.

I sæsonen 12/13 færdiggjorde Ante Gospic sit ophold i college-basket i USA for Flagler Saints. Her sluttede han en flot sæson af med imponerende 18,2 point og 9,8 rebounds i snit, hvorefter han skiftede til den spanske LEB-Gold liga. Her blev det på 15 minutters spilletid til 5,5 point og 3,4 rebounds i snit pr. kamp.

Hos Head-Coach, Arnel Dedic, er der stor tilfredshed med tilgangen af Ante Gospic.

– Først og fremmest er han en super person, som har en masse positiv energi. Samtidig er han et produkt af både den kroatiske og amerikanske basketball-skole, og det er et perfekt match, til det vi prøver at skabe her i HIC.

Ante er hårdtarbejdende, og han kommer til at give os en ny dimension – også i forsvaret. Han er meget atletisk, og han har kæmpe energi på banen. Jeg er glad for, at vi har hentet en spiller, der ved, at han skal arbejde hårdt for at nå sine mål, fortæller Arnel Dedic i pressemeddelelsen.

(Foto: Horsens IC)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...