Horsens IC haler ind på topholdene efter tæt topopgør mod Svendborg Rabbits

Horsens IC lægger pres på Svendborg Rabbits i kampen om Pro A’s tredjeplads efter sejr i en direkte duel, der blev afgjort helt til sidst.
FOTO: MJ
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Torsdag aften tørnede Pro A’s tredje- og fjerdeplads, Svendborg Rabbits og Horsens IC, sammen på sidstnævntes hjemmebane i en direkte duel om tredjepladsen i Basketligaen.

Meget var på spil, da Horsens med en sejr ville kunne lægge stort pres på Svendborg i den samlede stilling. Med en sejr ville de gule komme op på 22 point efter 16 spillede kampe. Rabbits ville i så fald være på 24 point og have spillet én kamp mere end HIC, og derfor ville en sejr også være kærkommen for svendborgenserne, der ville kunne skabe lidt tiltrængt luft ned til horsensianerne.

På den baggrund var der lagt op til en tæt kamp, og forventningerne blev i højest grad indfriet.

Kampen var tæt fra start til slut, hvilket kampens største føring på syv point vidner om. Derudover var kampen præget af mange personlig fejl, dårlige skudforsøg og i det hele taget en rodet og uskøn affære, hvor Horsens IC viste sig stærkest til sidst, og tager dermed en 86-81-sejr.

Horsens IC var uden Lasse Elbæk, men kunne til gengæld give debut til de to tidligere HIC-spillere Charles Callison og Tobias Reinholt.

Dødt løb til sidst

Det var tydeligt, at begge hold ønskede sig en god start på opgøret. Derfor pressede de på for at få skabt sig et forspring, men dette udeblev og resulterede mest af alt i, at de blot to hold fulgtes ad. Mod slutningen af første periode fik udeholdet dog skabt sig et lille forspring på 23-19, efter at udeholdets Sebastian Åris viste vejen for kaninerne.

Anden periode blev en mere taktisk affære, hvor begge hold forsøgte sig med et højt pres i deres respektive forsvarsender, der tydeligt stressede det angribende hold. Dette ledte til en meget rodet periode, der var præget af dårlige skudforsøg og et hav af turnovers.

Horsens fik dog mest udbytte af perioden, hvor de mere eller mindre fik lukket ned for Rabbits og kunne gå ind til anden halvleg foran med 39-37.

Samme kampbillede udspillede sig kampen ud, hvor Horsens IC løbende udbyggede sit smalle forspring. Svendborg Rabbits kom dog bedre med, som anden halvleg skred frem, og med otte minutter igen var det deres tur til at føre an.

Herfra var det dødt løb mellem de to kombattanter, der skiftes til at være foran, og kampen gik derfor ned til det sidste. Med 19 sekunder igen gjorde HIC’s Deng Geu det meget svært for kaninerne, da han gjorde det til 84-79.

Selvom svendborgensernes Brandon Norfleet kom på scoringstavlen med en 2-pointsscoring, var det ikke nok til at hente HIC, der vandt kampen 86-81.

Åris-opvisning

Kampens helt store profil var udeholdets Sebastian Åris, der var en drivkraft for kaninerne i aftenens opgør. Han lavede 25 point, 7 rebounds, 1 assists og 2 steals og bar holdet i lange perioder. Derudover leverede Aaron Levarity og Brandon Norfleet også nogle gode præstationer.

For Horsens IC var der i højere grad tale om en holdindsats, da hele fire spillere scorede minimum 14 point. Holdets topscorer blev dog David Efianayi med 22 point.

Næste opgør for Horsens IC er lørdag kl. 15, hvor Copenhagen Basketball kommer på besøg. Svendborg Rabbits’ næste kamp er på udebane mod Team FOG Næstved d. 28. januar.

Se andre spændende artikler