Horsens fuldender sæson-sweep over Randers efter neglebider

Horsens vandt for fjerde gang i træk i sæsonen over Randers Cimbria.
Foto: Sam's Photos
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

I en uhyr tæt Pro A række tæller alle sejre i år. Der var derfor lagt op til en vigtig kamp, da Randers Cimbria og Horsens IC torsdag aften tørnede sammen i Forum Horsens.

Efter en neglebider af en kamp, der gik ned til sidste skud, kunne Horsens trække sig sejrrigt ud af opgøret og dermed cementere deres andenplads.

Randers Cimbria var uden Preston Bungei og Tyre Gatright, der sad over. Horsens manglede Lasse Elbæk, der fortsat er skadet.

Sidste skud blev afgørende

Der var på forhånd lagt op til et opgør, der kunne byde på slutspil afstemning mellem Horsens og Randers i den tætte kamp om andenpladsen i ligaen. Intensiteten var der måske ikke helt fra holdene, men ikke desto mindre starter kampen helt lige ud med flere gode aktioner fra begge mandskaber.

Randers kørte på deres big-men under kurven, mens Horsens havde held med godt spil fra deres guards. Det var derfor to meget forskellige stile, der stødte sammen, men med lige stor succes for begge hold.

Selvom kampen var helt lige, var det dog oftest med Horsens i spidsen. I tredje periode lykkedes det også for hjemmeholdet at opbygge en 12 points føring, men takket være en velspillende Brantley Bynum kunne Randers holde sig inde i kampen.

I kampens sidste periode kom Randers igen helt op på siden af Horsens, hvor det især skyldtes deres succes med offensive rebounds.

I slut minutterne brændte Deng Geu varm bag 3-pointslinjen for Horsens, og det lignede at hjemmeholdet ville tage sejren. Randers fik dog lavet et par nemme scoringer, og da Aririguzah brændte et straffekast med 15 sekunder igen var Randers kun nede med tre point. Gæsterne fik spillet sig frem til en helt fri 3-pointsafslutning fra Chris Nielsen, men skuddet ramte ringen og hoppede ud. Horsens kunne dermed ånde lettet op og fejre den vigtige sejr.

Effektive Efianayi

David Efianayi endte kampen som topscorer med 28 point (12/16 ramte skud). Vi fangede ham efter kampen til et interview, du kan se her. Davis og Geu hjalp også godt til med henholdsvis 24 og 20 point.

For Randers Cimbria havde Jonathan Jeanne en vild double-double med 20 point og 16 rebounds (8 offensive). Brantley Bynum endte med 24 point og 6 rebounds, hvor alle var offensive.

Med sejren er Horsens alene på ligaens andenplads og slutter sæsonen med at vinde alle fire kampe mod Randers. Næste opgør for dem er ude mod Wolfpack d. 13 marts.

Randers har nu tabt fem kamp i træk i ligaen, og de skal forsøge at byde den kedelige statistik hjemme mod Svendborg Rabbits d. 10 marts.

Se andre spændende artikler