Horsens forhindrede overraskelsen

Horsens IC spillede sig aftes i DM-finalen for fjerde gang i træk. Kamp fem blev endnu en tæt og spændende affære, men Randers formåede ikke at overraske igen.

Semifinaleserien mellem Horsens IC og Randers Cimbria har været tættere end de fleste ville have troet. Horsens startede serien bedst, og selvom de to første kampe var tætte og kronjyderne sluttede kampene stærkt, kom Horsens foran 2-0.

Med ryggen mod muren viste Randers imidlertid, at de ikke var klar til at tage på sommerferie endnu. Med 23 og 27 point i to sejre sikrede Chris Nielsen, at en altafgørende kamp fem i Forum Horsens blev en realitet.

Intet hold har nogensinde kommet tilbage fra et 2-0 hul og vundet serien. Der var derfor lagt op til en spændende kamp fra start til slut med en billet til finaleserien var på spil.

Forsvaret dominerede kampen

Horsens spillede hele kampen med et hårdt pres mod Randers’ guards. Derrick Wilson sad som limet til Chris Nielsen, som ikke kunne købe et frit skud i første halvleg. Forsvaret frustrerede Randers, som ikke kunne sætte deres spil rigtigt op. Charlie Burgess lykkedes dog med at udnytte De Gules aggressivitet til at angribe kurven. Han holdte gæsterne inde i kampen med syv point og to assists i første periode, som endte 21-19.

Horsens forsvarsintensitet holdt det meste af kampen og pressede igen og igen Devon Thomas, Burgess og Nielsen til dårlige beslutninger. I perioder lignede det, at kronjyderne havde brug for en klat harpisk for at kunne holde på bolden.

Hjemmeholdet havde styr på Randers i forsvaret og holdte dem på 30 point i første halvleg. Men det var ikke før, at Christian Benzon kom på banen i anden periode, at Horsens skabte lidt luft. Med otte point og en assist var han en vigtig brik i, at Horsens kunne gå til pause med en ti points føring, 40-30.

Profilerne, som blev væk.

Kevin Larsen og Chris Nielsen var topscorer i forrige kamp, og har hele sæsonen været blandt de vigtigste spillere på deres hold. I kamp fem fandt de aldrig deres sædvanelige niveau frem. Begge spillere scorede blot to point i første halvleg. I anden halvleg præsterede de begge bedre. Nielsen endte med 11 point. Hans første treer efter knap tre minutters spil i fjerde periode, gav kronjyderne momentum. Det startede et 8-0 run, der bragte Randers foran 59-63.

Kevin Larsen scorede kun otte point, men han ramte et vigtig lay-up med 17 sekunder igen. Scoringen sendte Horsens i spidsen med fire, 74-70. Larsen hentede tilgengæld 12 rebounds ned og var en vigtig grund til Horsens i denne kamp vandt reboundsspillet. Shannon Hale, som har scoret 11,5 point per kamp og ramt 49% af sine trepointere, lignede heller ikke sig selv. Han endte med seks point og brændte alle tre af sine trepointsforsøg.

Da nu den forrige kamps topscorere ikke kunne finde dagen, var der brug for, at andre tog over. Og her viste Horsens, at de var det dybeste hold. Aladdin Barakeh ramte to treere på to forsøg og scorede ti point. Benzon endte også med ti point og hans energi og forsvar var en stor grund til, at Horsens i sidste ende kunne spille sig i sin fjerde DM-finale i træk.

Kampens helt store spiller fra De Gule var dog Derrick Wilson, som scorede 19 point og ramte tre ud af fire treere. Han var imponerende i defensive og lukkede kampen for alvor med et steal og en scoring med ni sekunder igen. Lawrence Alexander var sidste Horsens spiller med tocifrede point (16), hvor af det sidste blev kampens sidste point, da han på straffe scorede til slutresultatet 77-72.

Charlie Burgess blev topscorer for Randers med 17 point. Han var Randers’ bedste spiller i store dele af kampen, men lavede en turnover i det sidst minut af kampen, og nogle tvivlsomme beslutninger i både angreb og forsvar hjalp til, at Randers tabte deres momentum – og kampen. En ærgerlig afslutning for et underholdende Randers Cimbria hold, som indtil nu har været rigtig gode i de afsluttende minutter.

Hvem møder Horsens?

Horsens er i finalen for fjerde gang i træk, og venter blot på deres modstander. Den sidste finaleplads kan blive fundet imorgen, når Team FOG Næstved tager i mod Bakken Bears. Århusianerne er bagud i serien 1-2, og Næstved kan altså sikre sig deres første finaleplads nogensinde med en sejr. Lykkedes det Bakken at besejre Næstved, spilles femte og sidste kamp på mandag i Århus. Næstved har vundet alle tre kampe mod Bakken på hjemmebane, så der er pres på bjørnene imorgen aften.

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.