Fullcourt Awards – Young Player of the Year: Jonathan Klussmann

Denne uge står på Fullcourt Awards, og i dag er det blevet tid til kåringen af "Young Player of the Year. Vinderen af prisen er BK Amager-profilen Jonathan Klussmann.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Med BK Amagers sidsteplads i Pro B-rækken kunne Amagerkanerne gå på tidlig sommerferie. Med det tidlige exit var Jonathan Klussmanns anden sæson i Basketligaen slut, og det danske stortalent kan se tilbage på endnu en flot sæson, der dog har kostet ham flere kampe på bænken grundet skadet.

Skaderne ændrer dog ikke på, at Jonathan Klussmann er blevet kåret som “Young Player of the Year” i Basketligaen i årets Fullcourt Awards. Klussmann har vundet prisen gennem en afstemning, hvor Fullcourts Basketliga-skribenter og en repræsentant fra hvert hold i ligaen var de stemmeberettigede.

Langt hen ad vejen var det et totalt dødt løb mellem Klussmann og BK Amager-kollegaen Oscar Quackenbush, men Klussmann trak det længste strå og fik 28 point i afstemningen, mens Quackenbush fik 27 point.

“Jeg synes det er fedt at vinde denne pris. Det er altid rart at blive anerkendt for noget, man laver. Prisen var et af mine mål for sæsonen, så det var selvfølgelig nice at vinde, specielt når det var så tæt. Det er jo fedt, at andre i ligaen også synes, man gør noget godt,” siger en glad Jonathan Klussmann til Fullcourt.dk og fortsætter:

“At blive anerkendt giver da ekstra blod på tanden. Så er det klart man får mere motivation for at blive endnu bedre og gøre det godt igen næste sæson,”

“Det har været fedt at spille sammen med Oscar (Quackenbush, red.). Vi tager begge basket seriøst og ser det som vores levevej. Derfor har vi kunne motivere hinanden. Når man kommer før træning for at få nogle ekstra skud, er det altid rart, at der også er en anden. På den måde har vi formået at udvikle os meget i løbet af sæsonen,” siger stortalentet.

Jonathan Klussmann slog tidligt i sin karriere igennem i Basketligaen. Den unge BK Amager-spiller havde i sin debutsæson i den bedste danske række det 8. højeste pointsnit og var en af profilerne på BK Amager-mandskabet, men denne sæson har budt på endnu mere ansvar, og det har da også gjort noget for Klussmanns udvikling.

“Det har været en sæson, hvor jeg har spillet mange minutter med ansvar, og på den måde har jeg udviklet mig, og så er det også et års mere erfaring, der gør en klar til at tage det næste skridt i sin udvikling,” afslutter Jonathan Klussmann med at fortælle til Fullcourt.dk.

Regler:

  • Priserne kåres ved, at alle stemmeberettigede laver en top tre i hver kategori.
  • En førsteplads giver fem point, en andenplads giver tre point, mens en tredjeplads giver et point.

Stemmefordeling:

  1. Jonathan Klussmann (BK Amager): 28
  2. Oscar Quackenbush (BK Amager): 27
  3. Bakir Serdarevic (Horsens IC): 21
  4. Asbjørn Nerlov (Værløse Blue Hawks): 21
  5. Magnus Møllgaard (Bakken Bears/Bears Academy): 20
  6. Anton Harbo (Bakken Bears/Bears Academy): 19
  7. Bakary Dibba (Copenhagen Basketball): 14
  8. Oscar Jørgensen (Svendborg Rabbits): 12

Stemmeberettigede

Repræsentanter fra ligaklubber:
Bakken Bears: Adama Darboe
BMS Herlev Wolfpack: August Haas
Bears Academy: Jacob Vistisen
Horsens IC: Frederik Rungby
Randers Cimbria: Chris Nielsen
Copenhagen Basketball: Nicklas Jønsson
Svendborg Rabbits: Sebastian Åris
Team FOG Næstved: Frederik Hougaard Nielsen
Værløse Blue Hawks: Martin Poulsen
BK Amager: Jonathan Klussmann

Repræsentanter fra Fullcourt:
Benjamin Nielsen Hald
Sebastian Pfaff
Mads Walter Friis Nielsen
Rasmus Lynge Schmidt
Sebastian Würtz Bonde
Kristian Bundesen
Rasmus Enevoldsen Andreasen
Benjamin Ghoula

Se andre spændende artikler