fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

BL: Frederik Rungby snupper både bronze og titlen som årets unge spiller

Horsens IC vandt søndag eftermiddag bronze efter sejren over Randers Cimbria med resultatet 100- 72, hvor især en spiller fra bronzelejren kom i ekstra fokus. Nemlig den unge Frederik Rungby.

Frederik Rungby er i gang med sin tredje sæson på højt plan i Basketligaen, hvor han før sin tid i Horsens IC, har spillet en enkelt sæson for både Bakken Bears og BC Aarhus.

Med skiftet til Horsens kom dog succesen. Frederik vandt nemlig bronze med sit hold søndag eftermiddag, og samtidigt fik han en fornem pris som årets unge spiller. Prisen er blevet tildelt efter en afstemning mellem spillerne i Basketligaen.

“Jeg havde ikke forventet det. Jeg havde selvfølgelig håbet at jeg ville være inde i billedet som årets unge spiller, men at vinde den havde jeg ikke set komme.”

For at blive årets unge spiller i Basketligaen, skal man have spillet mindst 7 kampe, og man må ikke fylde 21 år i løbet af sæsonen. Prisen dedikere Frederik desuden til hele sit hold og trænerstaben i Horsens.

“Jeg vil gerne dedikere den til mine teammates og til mit coaching staff! Det er helt fantastisk at stå som bronze vinder samt denne pris! Alt det hårde arbejde betaler sig efter en afslutning som denne.”

Frederik har i denne sæson spillet 35 kampe og snitter 8.6 point, 4.8 rebounds, 1.2 steals og 1.2 assists pr. kamp. Så udover en bronzemedalje blev det altså også til en fornem pris til det unge talent, der vandt foran Zarko Jukic fra Hørsholm 79’er og Peter Møller fra Værløse BBK.

“Da sæsonen startede var der ingen der havde regnet med vi ville slutte som 3 ‘er. På holdet har der hele sæsonen været god stemning og en tro på at vi kunne gå hele vejen. At det ikke lykkes er selvfølgelig ærgerligt, men vi er tilfredse med bronzen!”

Afslutningsvis fortæller Frederik Rungby, hvor det er han fortsætter til næste sæson. Med denne udtalelse er der er dog vist ingen tvivl om, hvem der har gjort det største indtryk på den unge spiller i denne sæson.

“Der hvor Arnel er træner!”

Afslutter Frederik Rungby altså med at fortælle til Fullcourt.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...