fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Farvel til Sydfyn: Svendborg Rabbits-profil skifter til Sverige

31-årige Kentwan Smith forlader Svendborg Rabbits efter én sæson på Sydfyn. Næste sæson kommer til at stå på svensk basket for Smith, der skifter til BC Luleå.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Kentwan Smith kommer ikke til at spille endnu en sæson Svendborg Rabbits-uniformen i denne omgang.

Onsdag kunne Smith, der udover Rabbits også har tørnet ud for Team FOG Næstved, på Instagram offentliggøre, at han har skrevet under på en kontrakt med svenske BC Luleå.

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af BC Luleå (@bclulea)

Som hold blev sæson 2022/23 aldrig nogen særlig mindeværdig sæson for Svendborg Rabbits. Sæsonen var på mange måder turbulent, hvilket blandt andet førte til en trænerfyring undervejs i sæsonen, og der var i den grad grus i maskineriet hos Kaninerne, der sæsonen forinden havde vundet pokalturneringen og sølvmedaljer i Basketligaen.

Kentwan Smith, der er fast mand på Bahamas´ landshold, leverede imidlertid en stabil indsats sæsonen igennem og var en af holdets største profiler med et snit på 16,1 point, 7,8 rebounds, 1,8 assists og 1,6 steals per kamp. De 16 point per kamp gjorde ham til den næstmest scorende spiller på Rabbits-mandskabet efter Devin Whitfield med 18,8 point per kamp.

Udover Danmark har Smith også spillet i Finland, Frankrig, Mexico, Rumænien, Slovakiet og Tjekkiet.

Se nogle af Smith´s highlights fra den forgangne sæson herunder:

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BC Copenhagen har skrevet kontrakt med den tårnhøje australier Nathan Pond, der er klar til sin første sæson som professionel basketballspiller i Europa.

Basketligaen

Den danske ungdomslandsholdsspiller Magnus Langager vil fra næste sæson være en del af Bears Academy, oplyser aarhusianerne på Facebook.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Basketligaen

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Tomas Bjarkason har forlænget sin aftale med BK Amager, så den nu løber endnu en sæson.