fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Falcon faldt på hjemmebane – Aalborg nu med to sejre

Aalborg Vikings kæmpede sig torsdag aften op på en slutspilsplads i Basketligaen, da Falcon på udebane blev besejret med 82-76. Kampen var den perfekte generalprøve på kvartfinalen i pokalturneringen, hvor selvsamme Falcon kommer på besøg i Aalborg mandag aften kl. 19.

Pokalkampen er arrangeret med ret kort varsel, fortæller Vikings’ sportsdirektør Mads Olesen:

– Det har været svært at finde en dato, der kunne passe. Falcon har jo ret langt til Aalborg, og ville helst spille en weekend, men der er vores hjemmebane desværre fuldt booket. Til sidste endte vi torsdag med at blive enige om mandag aften. Det giver os ikke meget tid til at promovere og gøre klar, så derfor har vi valgt at lave gratis adgang til kampen i håb om opbakning, der kan presse os i pokalsemifinalen.

Tidligere på året har Vikings været meget afhængige af point fra de to udenlandske spillere, men torsdag aften mod Falcon var fem mand over 10 point, hvilket gør holdet meget sværere at dække om mod. Især gjorde skytten Kasper Serritslew sig bemærkede, da han ramte hele fire af fem 3-points skud fra langdistancen.

Også Jeppe Kristiansen var tilbage fra en skade, hvilket gav noget bredde på holdet, samtidig med at Kristiansen er en dygtig skytte, som forsvaret hele tiden skal være opmærksom på. Det gav mere plads til store Joe Burton under kurven samt til scorerne Mads Kofod og Joey Haywood.

Vikings var foran i næsten hele kampen, med undtagelse af en periode omkring pausen, hvor de havde en scoringspause på fem minutter, hvor hjemmeholdet kortvarigt kom foran efter Vikings havde ført med 10. Det sidste kvarter af kampen var Vikings foran hele tiden, men aldrig mere end at det hele tiden var spøndende.

De to nordamerikanere Joey Haywood og Joe Burton blev topscorere med hver 19 point, men også Mads Kofod Rasmussen med 15 point, Kasper Serritslew med 14 og Jeppe Kristiansen med 11 gjorde sig bemærket.

Med sejren rykker Vikings på en 8. plads, á point med tre andre mandskaber. Falcon, Horsens, Værløse og Vikings har alle fire point efter otte kampe, men da Vikings har slået både Falcon og Værløse er de at finde over de to mandskaber i tabellen.

2013-11-07 19:00, Bülowsvej Hallen, Frederiksberg
Falcon – Aalborg Vikings: 76 – 82 (16-21, 23-16, 17-23, 20-22)

PTS
Fal: D. Vinson 19
VIK: J. Haywood, J. Burton 19

REB
FAL: D. Vinson 19
VIK: J. Burton 8

AS
FAL: J. Bro 5
VIK: J. Haywood 4

(Foto: Mikkel Thomasen)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort