fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Det regnede med bamser, og Bakken Bears vandt for ottende gang i streg i Basketligaen

Bakken Bears fortsatte den ubesejrede stime i Basketligaen, da de søndag slog Team FOG Næstved med 98-77.

Foto: Kim Haugaard

Bamser i massevis blev kastet på banen fra lægterne, og Bjørnene på banen kastede bolden i kurven med fin succes.

Det kunne man søndag eftermiddag opleve i Sparekassen Danmark Basketball Center, hvor Bakken Bears mødte Team FOG Næstved, og til braget mellem sidste sæsons to finalister afholdte Bakken Bears deres årlige Teddy Bear Toss-event.

1,034 var mødt op i hallen og fik set en underholdende kamp, Bakken vandt med 98-77.

Klubbens Teddy Bear Toss-begivenhed handler om, at de fremmødte fans kaster bamser på banen, når Bakken rammer den første fuldtræffer fra trepointsland. Disse bamser vil gå til Børnenes Kontor Aarhus´ julegavepakker.

Og den første fuldtræffer lod ikke vente på sig ligesom i midtugen, hvor de mødte FC Porto i FIBA Europe Cup. Dengang gik der hele 37 minutter.

I søndagens topbrag i Basketligaen skulle der kun gå lidt over tre minutter, før den unge Bakken Bears-profil Noah Churchill fik nettet til at blafre bag treeren, og på ingen tid var halgulvet fyldt ud med bamser i massevis.

Næstved holdt Bakken i en kort snor

En kort pause blev brugt på at rydde gulvet for bamser, og derefter fortsatte kampen.

Bakken Bears startede bedst ud og viste tidligt i opgøret lovende takter med fornuftigt spil i begge ender. Amerikanske Malik Parsons, der gik scoringsamok i kampens slutfase i midtuge-kampen mod FC Porto, startede opgøret mod Næstved fra hvor han slap og scorede seks point i første periode.

Parsons lignede tidligt i kampen en spiller, der måske kunne levere en af de præstationer, der stjæler overskrifterne, men det blev ikke en gentagelse af den seneste kamp, hvor han nærmest egenhændigt i offensiven udspillede FC Porto.

Udover bamseregne efter tre minutter skete der ikke noget ekstraordinært i første periode, som Bakken vandt med 22-16.

Bakken byggede stille og roligt en fin føring op, men kampens første halvleg blev ikke ligesom nogle af Bakkens andre kampe mod tophold i ligaen, hvor de allerede i pausen var oppe at føre med omkring de 15 point. Føringen på seks point var status quo efter 20 minutters spilletid, da anden periode endte 22-22.

Næstved var fint med i kampen og havde ikke bare et godt udgangspunkt, men også noget at arbejde videre med i anden halvleg.

Det blev aldrig tæt

Tredje periode lignede meget de to foregående perioder med Bakken i spidsen, men Næstved lige efter. Undervejs i perioden kom Bakken op at føre med 15 point og var for alvor på vej til at sætte Næstved på plads, men sydsjællenderne afværgede katastrofen og slog tilbage takket være et par gode aktioner fra Robin Duncan.

Bakken Bears var inden fjerde periodes start foran med ti point, og Bjørnenes sejr var aldrig i fare.

Bakken Bears sejrede med 98-77. Bredden på Bakkens bænk gjorde forskellen med hele 43 point kontra de blot otte point, der kom fra Næstveds bænk – en statistik, der vidner om, at Bakken-træner Anders Sommer har mange strenge at spille på.

Kampens topscorer var Bakkens DeAndre Pinckney med 22 point. Pinckney sluttede med en double-double med 13 rebounds. Både Darko Jukic og Gus Okafor satte 21 point på tavlen.

Bakkens danske stjerneduo bestående af Gustav Knudsen og Noah Churchill scorede henholdsvis 15 og 13 point.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Det gik uden problemer for Bakken Bears, der onsdag aften var på besøg hos Holbæk-Stenhus. Selv med flere erfarne spillere ude formåede Bjørnene alligevel...

Bakken Bears

Bakken Bears er fortid i denne sæsons udgave af FIBA Europe Cup, men der er gode nyheder for Bakken Bears omkring deres seks kampe...

Basketligaen

En gammel kending af Randers Cimbria vender tilbage. I dag har klubben offentliggjort, at de har hentet Bakary Camara tilbage.

Bakken Bears

Bakken Bears indtræder i den europæiske turnering, ENBL, som Svendborg Rabbits også deltager i. De overtager en plads, fordi Svendborgs israelske modstander, Hapoel Beer...

Bears Academy

Holger Saugstrup Rasmussen tog et år ud kalenderne for at blive klogere på kroppen. Nu er han kommet tilbage til landets bedste række, hvor...

Holbæk-Stenhus

Rasmus Blak var en Holbæks helt store profiler i deres første sæson i Basketligaen. Efter en sæson for klubben i Basketligaen, skiftede han Danmark...

Nyhedsoversigt

Den tidligere MVP i Basketligaen og Team FOG Næstved-spiller, Mike McGuirl, der i fredags blev opsagt i MLP Academics Heidelberg, har nu fundet sin...

Basketligaen

Formstærke Horsens IC vandt deres ottende kamp i træk i Basketligaen, da de besejrede Bears Academy med 56-88.