fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Decimeret Vikingshold tabte med æren i behold

Pressemeddelelse: Det lignede på forhånd en svær åbningskamp mod Randers Cimbria, da Vikings måtte undvære Søren Sørensen, Rune Lauridsen, Jeppe Kristiansen, der var ude med skader, samt den nye store mand Joe Burton, der stadig venter på arbejdstilladelse. Randers kom da også fra land med en sejr i årets første kamp – men Vikingerne lagde sig ikke ned uden kamp. Slutresultatet blev 99-84.

De to guards, Charlie Burgess fra Randers og Joey Haywood fra Aalborg var af tv-stationen dk4 udset som de vigtige spillere i kampen, og den rolle levede de op. Uden at skyde gode procenter scorede Haywood 35 point, og Burgess havde flere gode aktioner, der førte til 24 point. Også andre bød dog ind. For Vikings havde Mads Kofod, på trods af fejlproblemer, en brandkamp, idet han scorede 10 af 14 skud, og havde 25 point. For Randers Cimbria var Bo Colas selvfølgelig en stor del af holdet med både de offensive og defensive rebounds, men også den unge dansker Casper Stage gjorde det godt.

De to hold fulgtes ret godt ad i første halvleg, hvor Vikings kæmpede med næb og kløer. Nordjyderne gik ufortrødent til værks og spillede chancen, hvilket dog også betød fejlproblemer for både Mads Kofod og Malte Thiel, der forsøgte at holde Bo Colas under kurven fra at rebounde efter behag.

Da Kofod måtte sætte sig på bænken blev det en smule sværere at score, og fra der stod 28-27 til hjemmeholdet, voksede føringen på bare fem minutter til 47-32 to minutter før pausen.

I tredje periode kæmpede Vikings sig langsomt tilbage i kampen, anført af en brandvarm Joey Haywood, der scorede tre 3-points-scoringer mod slutningen af perioden, og havde ikke mindre end 15 point. Fra at være nede med 18, hvor det så meget svært ud, var der pludselig kun otte point op i sidste minut inden pausen.

Randers fik imidlertid scoret de første fire point i fjerde periode, og så forsvandt chancen for en meget uventet Vikingssejr. Slutresultatet blev 99-84, og med tanke på at der sad mange spillere ude, kan Vikings ikke være utilfredse med resultatet.

Det var også glædeligt, at kampen betød debut til Jonas Eleraky samt comeback til Lasse Kristiansen. Vi siger tillykke til dem begge.

(Foto: Mikkel Thomasen)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...