fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Darko Jukic – Årets spiller i tal og fakta

I sommeren 2012 endte Darko Jukic’s kontrakt med Aarhus-klubben Aabyhøj IF (nu BC Aarhus), hvor Darko valgte at blive på halvøen, og fortsætte sin karriere i Horsens. En beslutning man i bund og grund må sige har været den rigtige, da Jukic i den grad har udviklet sig i alle aspekter af hans spil. Derfor er Darko Jukic mandag aften blevet kåret til årets spiller i Basketligaen.

Forwarden Darko Jukic fra Horsens IC er siden sæsonstart blevet nævnt som kandidat til prisen som årets spiller, og dette har ikke ændret sig siden. Det 22-årige unge talent har i gennem hele sæsonen leveret solide præstationer, og har desuden haft en stor betydning for sit hold. Darko er nemlig den spiller, der har spillet flest minutter for Horsens IC, samt været holdets ledende scorer, rebounder og mest effektive spiller.

Læs også: Horsens IC henter to talenter

Ikke nok med det, er Darko ligaens tredje mest effektive spiller efter Bonell Colas (Randers) og Donald Rutherford (Svendborg) med 24.67 i effektivitet. Nærmeste danske spiller er Adama Darboe (Svendborg) på ottende pladsen med 19.94 i effektivitet.

Spilleregenskaberne

Darko Jukic’s offensive styrke er helt klart hans egenskaber til afslutning både i boksen, men også ude bag 3-pointlinien. Darko har snittet 21.4 point pr. kamp i denne sæson med en træfsikkerhed på 56.9% for to point, 31.3% for tre point. Sidst men ikke mindst har Darko leveret 131 assist og 3.64 assist pr. kamp til hans holdkammerater i denne sæson, hvilket placerer ham som den tiende mest assisterende spiller i ligaen.

Derudover har Jukic været i stand til at bryde forsvaret med hans aggressive og atletiske spil, til selv at skabe plads til at tage bolden til kurven. Dette har samtidigt været grunden til at Darko er den spiller fra Horsens der kommet til straffekastlinjen flest gange i denne sæson, da han har været stærk til at trække de offensive fejl. Fra linjen rammer Darko 63.5 % af sine straffekast, hvilket er en af de områder, der muligvis kunne arbejdes endnu mere på i fremtiden, eftersom han i forrige sæson ramte 50.9%.

For at vende tilbage til hans atletiske evner i forhold til hans størrelse, har Darko muligheder for at spille på flere positioner end de fleste. Dette har også været et stort plus for holdet idet, det har været muligt at variere holdopstillingen i forhold til fejl og skader i løbet af sæsonen.

De defensive egenskaber er ligeså imponerende som de offensive. I 36 kampe har Darko taget 323 rebounds og 8.97 pr. kamp, og han har haft en kæmpe betydning for holdets opdækning i forsvaret. Igen må hans hurtighed nævnes i forhold til hans størrelse hvilket også kommer til udtryk i det defensive, og de 1.8 steals pr. kamp Darko har leveret i denne sæson. Alt i alt er han nok den mest komplette unge danske spiller i ligaen.

Nye udfordringer forude, eller endnu et år i Basketligaen?

Udover en titel som årets spiller er Darko Jukic måske også den rette spiller at beskrive som, den spiller der har udviklet sig mest i denne sæson. Kigger man på sidste sæsons tal i forhold til i år, kan man se en tydelig forbedring.

2011/2012

13.5 point, 5.8 rebounds, 2.2 assist og 0.8 steals pr. kamp. Effektivitet 12.9

2012/2013

21.4 point, 8.9 rebounds, 3.6 assist og 1.8 steals pr. kamp. Effektivitet 24.67

Med den fantastiske sæson i bagagen er Darko Jukic desuden højest sandsynligt på vej væk fra Danmark efter denne sæson, eftersom det unge talent uden tvivl har kvaliteter til at spille på et højere niveau. Rygter siger dog at Horsens IC arbejder med enorme kræfter på at beholde både Darko Jukic, men også den fantastiske amerikanske guard Skyler Bowlin.

Highlights med Darko Jukic 2012/2013

(OBS. OBS) Der tages forbehold for ændringer af den statistiske del af artiklen hvor der kan have forekommet ændringer siden dennes udgivelse.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...