Corona: Den svenske basketliga lukker ned for sæsonen

Snøren om Basketligaen 2019/2020 strammer sig time for time. I eftermiddags meldte Basketligaen ud, at alle kampe er suspenderet i første omgang i 14 dage. Og her til aften melder Værløse Basketball Klub ud, at man sender holdets to amerikanske spillere hjem.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Original overskrift: Første amerikanske spillere sendt hjem fra Basketligaen.

Vi opdatere løbende denne artikel nederst.

Man begynder at frygte at denne sæsons udgave af Basketligaen ikke kommer til at blive spillet til ende. I eftermiddag meldte ligaen ud, at man suspenderer alle kampe i foreløbigt 14 dage. Men her til aften skete der yderligere tiltag, som kan betyde at Basketligaen måske slet ikke kan spilles til ende.

Værløse Basketball Klub udsendte torsdag aften en pressemeddelse, hvor i de fortæller at man har valgt at imødekomme holdets to amerikanske spilleres ønske, om at komme hjem til USA. Det sker oven på USAs præsident, Donald Trump, i dag meldte ud, at USA bremser al trafik fra Europa.

Det betyder dog ikke at Austin Pope og Evan Fisher, som det vedrører ikke kan rejse hjem. Amerikanske statsborger har naturligvis lov til at rejse hjem.

Fungerende Sportschef for Værløse Blue Hawks, Michael Andersen fortæller i pressemeddelsen;

“I Værløse opfatter vi os selv som en stor familie. Og i denne situation gør vi, hvad man vil gøre i enhver anden familie, nemlig hjælpe hinanden igennem tilværelsens kriser. Vi vil derfor ikke holde på Evan og Austin, men har hjulpet dem til at rejse hjem så hurtigt som muligt. Når og hvis Basketligaen genoptages vil Værløse Blue Hawks så spille med de spillere, der er til rådighed. Vi har en stærk kerne af spillere, som er klar til at konkurrere i den givne situation. Vi vil gerne takke Evan Fisher og Austin Pope for deres store indsats i denne sæson og ønsker dem al mulig held og lykke fremover.”

Det er ikke kun Værløse der har taget konsekvensen af dette. Også Hørsholm 79ers i Dameligaen, har valgt at imødekomme Sidney Rielly og Alyssa Rader ønsker, om at tage hjem til USA. Det er sket i samråd med begge spilleres agenter. Det forlyder desuden at flere agentbureauer arbejder på, at få alle deres amerikanske spillere hjem til USA inden det er for sent.

Spørgsmålet er så bare nu, hvornår de øvrige Basketliga-mandskaber følger trop. Det er formentlig blot et spørgsmål om tid. Og endnu et kæmpe spørgsmål trænger sig derfor på, bliver Basketligaen overhoved afsluttet denne sæson?

Det er allerede sket i f.eks. dansk, tysk og østrigsk ishockey, hvor turneringerne simpelthen er nedlagt, og man har annonceret at der ingen vinder af årets turnering vil blive. Det samme kan vi desværre nok også godt se ske i dansk basket, specielt som tingene udvikler sig lige nu.

Torsdag blev det desuden klart at både NBA og FIBA har suspenderet deres turneringer. Det betyder derfor også at Bakken Bears ikke skal i kamp i FIBA Europe Cup lige foreløbigt.

Opdateringer:

Kl. 19:53 BK Amager sender også deres amerikanere hjem, og Copenhagen Basketball melder også ud af de forventer at Patrick Burke tager hjem. Bliver spændende om Pro A holdene følger trop.

Kl. 20:08 Den svenske Basketliga har netop kåret Borås som mestre, og nedlægger dermed turneringen før slutspillet.

Vi opdatere naturligvis på udviklingen her på Fullcourt.dk i denne artikel.

Se andre spændende artikler