fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Corona: Den svenske basketliga lukker ned for sæsonen

Snøren om Basketligaen 2019/2020 strammer sig time for time. I eftermiddags meldte Basketligaen ud, at alle kampe er suspenderet i første omgang i 14 dage. Og her til aften melder Værløse Basketball Klub ud, at man sender holdets to amerikanske spillere hjem.

Arkivfoto: Robert Dines Rasch

Original overskrift: Første amerikanske spillere sendt hjem fra Basketligaen.

Vi opdatere løbende denne artikel nederst.

Man begynder at frygte at denne sæsons udgave af Basketligaen ikke kommer til at blive spillet til ende. I eftermiddag meldte ligaen ud, at man suspenderer alle kampe i foreløbigt 14 dage. Men her til aften skete der yderligere tiltag, som kan betyde at Basketligaen måske slet ikke kan spilles til ende.

Værløse Basketball Klub udsendte torsdag aften en pressemeddelse, hvor i de fortæller at man har valgt at imødekomme holdets to amerikanske spilleres ønske, om at komme hjem til USA. Det sker oven på USAs præsident, Donald Trump, i dag meldte ud, at USA bremser al trafik fra Europa.

Det betyder dog ikke at Austin Pope og Evan Fisher, som det vedrører ikke kan rejse hjem. Amerikanske statsborger har naturligvis lov til at rejse hjem.

Fungerende Sportschef for Værløse Blue Hawks, Michael Andersen fortæller i pressemeddelsen;

“I Værløse opfatter vi os selv som en stor familie. Og i denne situation gør vi, hvad man vil gøre i enhver anden familie, nemlig hjælpe hinanden igennem tilværelsens kriser. Vi vil derfor ikke holde på Evan og Austin, men har hjulpet dem til at rejse hjem så hurtigt som muligt. Når og hvis Basketligaen genoptages vil Værløse Blue Hawks så spille med de spillere, der er til rådighed. Vi har en stærk kerne af spillere, som er klar til at konkurrere i den givne situation. Vi vil gerne takke Evan Fisher og Austin Pope for deres store indsats i denne sæson og ønsker dem al mulig held og lykke fremover.”

Det er ikke kun Værløse der har taget konsekvensen af dette. Også Hørsholm 79ers i Dameligaen, har valgt at imødekomme Sidney Rielly og Alyssa Rader ønsker, om at tage hjem til USA. Det er sket i samråd med begge spilleres agenter. Det forlyder desuden at flere agentbureauer arbejder på, at få alle deres amerikanske spillere hjem til USA inden det er for sent.

Spørgsmålet er så bare nu, hvornår de øvrige Basketliga-mandskaber følger trop. Det er formentlig blot et spørgsmål om tid. Og endnu et kæmpe spørgsmål trænger sig derfor på, bliver Basketligaen overhoved afsluttet denne sæson?

Det er allerede sket i f.eks. dansk, tysk og østrigsk ishockey, hvor turneringerne simpelthen er nedlagt, og man har annonceret at der ingen vinder af årets turnering vil blive. Det samme kan vi desværre nok også godt se ske i dansk basket, specielt som tingene udvikler sig lige nu.

Torsdag blev det desuden klart at både NBA og FIBA har suspenderet deres turneringer. Det betyder derfor også at Bakken Bears ikke skal i kamp i FIBA Europe Cup lige foreløbigt.

Opdateringer:

Kl. 19:53 BK Amager sender også deres amerikanere hjem, og Copenhagen Basketball melder også ud af de forventer at Patrick Burke tager hjem. Bliver spændende om Pro A holdene følger trop.

Kl. 20:08 Den svenske Basketliga har netop kåret Borås som mestre, og nedlægger dermed turneringen før slutspillet.

Vi opdatere naturligvis på udviklingen her på Fullcourt.dk i denne artikel.

Skrevet af

Casper er 34 år og partner i Fullcourt.dk Aps. Han står primært for den daglige drift af virksomheden bag hjemmesiden, og sørger for at al det tekniske omkring siden fungere. Derudover bidrager han med korte artikler og posts fra primært dansk basket.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Horsens IC har tilføjet den amerikanske point guard Chris Lykes til truppen.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet Tyrell Kirk til klubben og udstyret amerikaneren med en to-årig aftale.

Basketligaen

Den svenske guard, Jordan Lou, er ny Team FOG Næstved spiller. Lou, som i sidste sæson spillede for BMS Herlev, skal prøve kræfter med...

Basketligaen

Den tidligere Horsens IC-profil Khalil Ahmad er blevet kåret som Most Valuable Player i den bedste canadiske række, CEBL.

Basketligaen

Efter fem sæsoner væk fra Horsens IC, vender Esben Reinholt nu snuden hjemad til HIC, hvor han spillede i sin barndom, og senest for...

Basketligaen

Svendborg Rabbits har sikret sig amerikanske Devin Whitfield til den kommende sæson.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Randers Cimbria har landet en aftale med 25-årige Viktor Lorenzen, der kommer til Kronjylland efter en sæson i den tredjebedste italienske række.