Chris Nielsen efter rekordkamp: “Jeg er da røvstolt over at have sådan en kamp som 36-årig”

Chris Nielsen var en glad og tilfreds mand efter sin præstation mod BK Amager.
Foto: Sam's Photos
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

I går leverede Chris Nielsen en kamp, som der aldrig er set før i Basketligaen.

I storsejren over BK Amager leverede han intet mindre end 45 point, 10 rebounds og 10 assists – den første 45 points triple-double i ligaens historie. Og ikke nok med det, så er 45 point også det højeste, vi har set af en spiller i denne sæson, og det højeste Chris Nielsen nogensinde har scoret i en kamp. Alt dette af en mand, der er fyldt 36 år, og spiller sin 20. sæson i den bedste danske basketliga.

Og efter kampen var det også en glad Chris Nielsen, der gav en kommentar til Fullcourt.

“Altså først og fremmest er jeg jo glad for vi vandt. JJ var syg eller skadet igen igen. Så vi er ved at have en gameplan hvor vi spiller endnu hurtigere, og med bedre/mere aggressivt P&R forsvar. Når alt det formelle er sagt. Så er jeg da røvstolt over at have sådan en kamp som næsten 36-årig. Jeg ved ikke, om det nogensinde er sket før, at der er lavet en 45 points triple-double. Så jeg er meget stolt og tilfreds, både for holdet, men sgu nok lidt mere for mig selv i denne sjældne omgang. Som man siger ‘solen skinner også på en hunds røv nogen gange’.”

Det er sjældent set i dansk idræt, at en profil kan blive ved med at præstere og så lang en årrække og så langt oppe i alderen som Chris Nielsen. Men adspurgt om hemmeligheden bag han forsatte høje niveau, så er svaret simpelt:

“Jeg tror simpelthen, at det handler om at kunne være heldig at blive ved med at elske basket, som da man var 10 år. Jeg glæder mig stadig til træning, så længe det ikke er styrketræning. Jeg vil også sige, at jeg tror, det er vigtigt at mærke efter, hvilken type person man er, og hvilken krop man har. Jeg har en krop med min DNA, og jeg bliver ikke bedre til basket af at kunne bænke 120 kg eller squatte 200 kg. Jeg går til gengæld meget op i yoga og noget wellness/meditation, og jeg føler, at det virker bedre for mig. Det har jeg gjort de sidste 15 års tid, efter min far døde. Og selvfølgelig en masse held også.”

Og til sidst er der så et stort spørgsmål, der presser sig på omkring Chris Nielsen. Hvis han kan lave en 45 points triple-double som 36-årig, er han så overhovedet tæt på at nærme sig basket-pensionsalderen?

“Altså jeg tænker næste år er mit sidste. Er begyndt at have for ondt i anklerne og lidt i venstre knæ. Ren slitage. Og det er ikke sjovt at skulle “igennem” opvarmninger hver dag. Jeg er klar til at takke af og vil gerne bare gøre det et år med tilskuerne i hallen, så jeg kan få sagt farvel og tak til alle dem, jeg nu kender i de forskellige byer og haller.”

Se andre spændende artikler