fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Breaking: Sharif Barfi draftet af South Bay Lakers

Det danske stortalent Sharif Barfi er blevet valgt af Los Angeles Lakers´ G League-hold som nummer to i NBA G League´s internationale draft, der onsdag aften blev afviklet.

Foto: fiba.basketball

BC Copenhagen´s Sharif Barfi er netop blevet draftet af Los Angeles Lakers´ G League-hold South Bay Lakers i ligaens internationale draft, der løb af stablen onsdag kl. 19 dansk tid.

Med andetvalget i draften valgte South Bay Lakers den danske guard, som var én ud af ti talenter verden over, der var i spil til onsdagens draft.

Ifølge Fullcourt.dk´s kilder var Sharif Barfi et varmt navn i draften. Interessen var stor med minimum fire hold, der betragtede ham som deres førsteprioritet, men det bliver altså South Bay Lakers, der kan få glæden af at have Sharif Barfi på holdet.

Det danske landsholdsemne er nu garanteret en NBA G League-kontrakt hos Lakers, der vil have rettighederne til ham i NBA G League-regi i to år. Barfi har dog mulighed for at takke nej til tilbuddet. Dette skal gøres senest den 7. juli.

NBA G League´s internationale draft er et helt nyt tiltag oprettet med det formål at tiltrække flere internationale spillere til G League, der betragtes som NBA´s udviklingsliga.

Det blev som ventet 18-årige Malique Lewis, som NBA G League-holdet Mexico City Capitanes draftede med førstevalget. Malique Lewis spiller til dagligt i den bedste spanske række, Liga ACB, der betragtes som den stærkeste hjemlige liga i Europa, så Lewis var en klar favorit til førstevalget.

Se det fulde overblik over draften her.

* Opdateret 21:03 – Det blev først meldt ud, at Sharif Barfi blev valgt som nummer tre. Long Island Nets, der havde andetvalget, valgte dog at trække sig fra draften, hvorfor Lakers overtog andetvalget, som de brugte til at vælge Sharif Barfi. 

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

NBA

Gruppespillet i NBA's In-Season turnering er nu færdigspillet, og otte hold er gået videre til kvartfinalerne. Få overblikket her.

Basketligaen

En gammel kending af Randers Cimbria vender tilbage. I dag har klubben offentliggjort, at de har hentet Bakary Camara tilbage.

Bears Academy

Holger Saugstrup Rasmussen tog et år ud kalenderne for at blive klogere på kroppen. Nu er han kommet tilbage til landets bedste række, hvor...

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

Holbæk-Stenhus

Rasmus Blak var en Holbæks helt store profiler i deres første sæson i Basketligaen. Efter en sæson for klubben i Basketligaen, skiftede han Danmark...

Basketligaen

Formstærke Horsens IC vandt deres ottende kamp i træk i Basketligaen, da de besejrede Bears Academy med 56-88.

Basketligaen

Det blev en Randers-sejr, da de havde besøg af BMS Herlev søndag eftermiddag. Kampen sluttede 86-76 til Randers Cimbria.

Bakken Bears

Bakken Bears fortsatte den ubesejrede stime i Basketligaen, da de søndag slog Team FOG Næstved med 98-77.