fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Breaking: Sharif Barfi draftet af South Bay Lakers

Det danske stortalent Sharif Barfi er blevet valgt af Los Angeles Lakers´ G League-hold som nummer to i NBA G League´s internationale draft, der onsdag aften blev afviklet.

Foto: fiba.basketball

BC Copenhagen´s Sharif Barfi er netop blevet draftet af Los Angeles Lakers´ G League-hold South Bay Lakers i ligaens internationale draft, der løb af stablen onsdag kl. 19 dansk tid.

Med andetvalget i draften valgte South Bay Lakers den danske guard, som var én ud af ti talenter verden over, der var i spil til onsdagens draft.

Ifølge Fullcourt.dk´s kilder var Sharif Barfi et varmt navn i draften. Interessen var stor med minimum fire hold, der betragtede ham som deres førsteprioritet, men det bliver altså South Bay Lakers, der kan få glæden af at have Sharif Barfi på holdet.

Det danske landsholdsemne er nu garanteret en NBA G League-kontrakt hos Lakers, der vil have rettighederne til ham i NBA G League-regi i to år. Barfi har dog mulighed for at takke nej til tilbuddet. Dette skal gøres senest den 7. juli.

NBA G League´s internationale draft er et helt nyt tiltag oprettet med det formål at tiltrække flere internationale spillere til G League, der betragtes som NBA´s udviklingsliga.

Det blev som ventet 18-årige Malique Lewis, som NBA G League-holdet Mexico City Capitanes draftede med førstevalget. Malique Lewis spiller til dagligt i den bedste spanske række, Liga ACB, der betragtes som den stærkeste hjemlige liga i Europa, så Lewis var en klar favorit til førstevalget.

Se det fulde overblik over draften her.

* Opdateret 21:03 – Det blev først meldt ud, at Sharif Barfi blev valgt som nummer tre. Long Island Nets, der havde andetvalget, valgte dog at trække sig fra draften, hvorfor Lakers overtog andetvalget, som de brugte til at vælge Sharif Barfi. 

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Los Angeles Lakers var foran med op til 20 point i tredje periode af kamp 2 mod Denver Nuggets. Alligevel formåede de forsvarende mestre...

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...