BMS Herlev slog lokalrivalerne

I en underholdende Basketliga-kamp vandt BMS Herlev med 71-85 over Værløse Blue Hawks. Sejren var holdets sjette i denne sæson.

BMS Herlev har gang i noget stort i denne sæson.

Torsdag aften nedlagde det unge Herlev-hold Værløse Blue Hawks med cifrene 71-85.

Sejren var Herlevs sjette i ni kampe, hvilket er suverænt godt, hvis man sammenligner med sidste sæson.

I sæson 2021/22 gik BMS Herlev gennem grundspillet med blot fire sejre i 18 kampe, hvilket står i kontrast til i år, hvor Herlev har imponeret stort og blandt andet har hentet sensationelle sejre mod finalisterne fra sidste sæson, Bakken Bears og Svendborg Rabbits.

BMS Herlev har været sæsonens helt store overraskelse og positive historie, og med seks sejre i ni kampe vidner det om et hold, der skal tages seriøst. Den gode sæson hidtil rækker til en foreløbelig fjerde plads.

Herlev leverede varen i anden halvleg

Søndersøhallen var fyldt op og skabte en god kulisse, men fansene på lægterne måtte ærgre sig over, at det ikke blev til sejr i denne omgang. Værløse Blue Hawks fik ikke den bedste start på kampen og var efter ti minutter bagud med seks point.

Derfor skulle der heller ikke meget til anden periode, før Værløse havde indhentet gæsternes føring. Men Værløse bremsede ikke herefter. I stedet holdte de speederen i bund og kunne derfor gå til pause foran med en lille føring på fire point, 41-37.

Spændingen var intakt, og der var lagt op til en spændende anden halvleg, hvor BMS Herlev ligesom i første periode kom bedst ud af starthullerne.

BMS Herlev spillede på et højt niveau, som Værløse ikke helt formåede at matche, hvorfor udeholdet var foran med ti point inden fjerde og sidste periode, hvilket var et godt udgangspunkt, men trods alt ikke alverden i basketball. BMS Herlev vandt tredje periode med 15-29.

Værløse skulle ud og jagte et comeback i kampens sidste periode, men BMS Herlev kørte videre og kunne ikke blive stoppet.

BMS Herlev sejrede med 71-85.

Kampens topscorer var BMS Herlev-stortalentet – og stjernen – Marqus Marion, der scorede 23 point. For Værløses vedkommende blev det Balsa Veljic med 17 point. Marion sluttede også med ni rebounds. Eamonn Joyce scorede 20 point og havde syv rebounds for Herlev.

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Bakken Bears har hentet den danske ungdomslandsholdsspiller Simon Schwartz til klubben på en toårig aftale.

Silas Bøje Ilkjær er klar til endnu en sæson for Værløse Blue Hawks, meddeler klubben på Facebook.

Værløse Blue Hawks må i næste sæson klare sig uden deres kaptajn, Adam Heede-Andersen, der skal prøve kræfter med den bedste islandske række.

Værløse Blue Hawks holder på 20-årige Hannibal Offenberg, der klar til sin tredje sæson i Basketligaen hos Værløse.

Værløse Blue Hawks holder på 21-årige Gustav Halbye, der er klar til endnu en sæson i Værløse-trøjen.

Værløse Blue Hawks oplyser på Facebook, at de har forlænget aftalerne med Karl Boje Formann og Mikke Hauge.