fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

BMS Herlev hænger på i toppen med ny sejr

BMS Herlev hentede sin syvende sejr i sæsonen, da Bears Academy blev besejret med 61-68,

Foto: Robert Dines Rasch

BMS Herlev udbyggede sin stime af sejre i Basketligaen til fire kampe, da det unge mandskab søndag eftermiddag på udebane i Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus slog konkurrenterne fra Bears Academy  i en lavtscorende kamp med 61-68.

Kampen startede jævnbyrdigt og stod 16-16 efter ti minutter, men i anden periode begyndt udeholdet så småt at trække fra. Derfor kunne BMS Herlev gå til pause foran med 26-40. Cifrene taler sit tydelige sprog: Bears Academy havde det svært i den offensive ende.

De offensive udfordringer fortsatte i tredje periode, hvor aarhusianerne blev holdt nede på 12 point. Det samme gjaldt til gengæld for Herlev, der også blot scorede 12 point. Stillingen var derfor status quo inden fjerde periode.

Efter tre perioder med offensive udfordringer kom der bedre gang i pointmaskinen hos Bjørnene i fjerde periode. Academy var bedre spillende end gæsterne, men BMS formåede at holde stand og kunne derfor hente endnu en sejr i Basketligaen.

Kampens topscorer var Herlevs Eamonn Joyce med 23 point. Marqus Marion havde 11 point og seks rebounds.

Bears´ topscorer var Tobias Mønsted med 14 point. Marius Sørensen, der har været en af profilerne hos Bears, spillede ikke sin bedste kamp og sluttede blot med to point, fire rebounds og en enkelt assist.

BMS Herlev imponerer stort

Tidligere på ugen havde Bears Academy nedlagt ligaens foreløbelige toer, Team FOG Næstved, på udebane, så det var et selvtillidsfyldt Academy-hold, der tog imod BMS Herlev, som tilsvarende har gang i en mindeværdig sæson.

Det sjællandske mandskab har gang i stor sæson, der med sejren over holdet fra Smilets By har sejret i syv ud af ti kampe, hvilket er yderst imponerende. Holdet har gang i en af klubbens bedste sæsoner i de sidste mange år, så der må uden tvivl være stor jubel hos ledelsen i klubben, der i nyere tid har implementeret en ny strategi.

Helt konkret har klubben i højere grad valgt at prioritere egenudviklede spillere fremfor udenlandske spillere, og den strategi kan man på mange måder sige har båret frugt.

I sidste sæson var Herlevs helt store profil det danske landsholdsemne Leonardo Carlino. Efter en flot sæson forlod han Herlev til fordel for Horsens IC, hvilket alt andet lige var et hårdt slag.

Men tilføjelsen af hjemvendte August Haas og amerikanske Eamonn Joyce, en Marqus Marion, der har taget det næste skridt i sin udvikling og gået fra talent til stjerne, og ikke mindst adskillige fremtrædende rollespillere, der hver især har evnen til at brænde varm, har udfyldt det hul, som Carlino efterlod.

BMS Herlev ligger pt på fjerdepladsen i ligaen á point med Randers Cimbria på tredje og Bakken Bears på femte.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Stilling Basketligaen

# Hold KS P
1 Bakken Bears 17 28
2 Team FOG Naestved 18 28
3 Randers 17 28
4 Horsens 18 28
5 Herlev Wolfpack 18 22
6 Svendborg 18 18
7 Bears Academy 19 14
8 Copenhagen 19 12
9 Vaerlose 18 10
10 Amager 18 8
11 Holbaek 18 2

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Chris Lykes gjorde det onde ved BK Amager og sendte sejren til Horsens

Basketligaen

Darius Bell, der indledte indeværende sæson hos BK Amager, skal prøve kræfter med georgisk basketball, hvor han skal spille for BC-Titebi.

Bakken Bears

Der var drama til det sidste, da Næstved tog imod Bakken Bears i denne rundes topopgør. Det blev gæsterne fra Aarhus, der løb med...

Basketligaen

Holbæk-Stenhus kæmpede bravt, men måtte lørdag eftermiddag se sig besejret af Svendborg Rabbits med 88-80.

Basketligaen

BC Copenhagen tog fredag sæsonens sjette sejr, da Bears Academy blev besejret med 75-68.

Bakken Bears

DeVaughn Akoon-Purcell, der har en fortid i Danmark hos Bakken Bears, spiller resten af indeværende sæson i Rusland hos Lokomotiv Kuban.

AKS Falcon

Årets pokalfinale står mellem BMS Herlev og Høbas. De to hold sejrede på overraskende vis i deres respektive semifinaler og skal nu mødes i...

Basketligaen

Søndag kunne Horsens IC præsentere deres nye guard på deres Facebookside. Den 24-årige guard, Christian Keeling, kommer til Horsens efter en enkelt kamp i...