fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

BMS Herlev hænger på i toppen med ny sejr

BMS Herlev hentede sin syvende sejr i sæsonen, da Bears Academy blev besejret med 61-68,

Foto: Robert Dines Rasch

BMS Herlev udbyggede sin stime af sejre i Basketligaen til fire kampe, da det unge mandskab søndag eftermiddag på udebane i Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus slog konkurrenterne fra Bears Academy  i en lavtscorende kamp med 61-68.

Kampen startede jævnbyrdigt og stod 16-16 efter ti minutter, men i anden periode begyndt udeholdet så småt at trække fra. Derfor kunne BMS Herlev gå til pause foran med 26-40. Cifrene taler sit tydelige sprog: Bears Academy havde det svært i den offensive ende.

De offensive udfordringer fortsatte i tredje periode, hvor aarhusianerne blev holdt nede på 12 point. Det samme gjaldt til gengæld for Herlev, der også blot scorede 12 point. Stillingen var derfor status quo inden fjerde periode.

Efter tre perioder med offensive udfordringer kom der bedre gang i pointmaskinen hos Bjørnene i fjerde periode. Academy var bedre spillende end gæsterne, men BMS formåede at holde stand og kunne derfor hente endnu en sejr i Basketligaen.

Kampens topscorer var Herlevs Eamonn Joyce med 23 point. Marqus Marion havde 11 point og seks rebounds.

Bears´ topscorer var Tobias Mønsted med 14 point. Marius Sørensen, der har været en af profilerne hos Bears, spillede ikke sin bedste kamp og sluttede blot med to point, fire rebounds og en enkelt assist.

BMS Herlev imponerer stort

Tidligere på ugen havde Bears Academy nedlagt ligaens foreløbelige toer, Team FOG Næstved, på udebane, så det var et selvtillidsfyldt Academy-hold, der tog imod BMS Herlev, som tilsvarende har gang i en mindeværdig sæson.

Det sjællandske mandskab har gang i stor sæson, der med sejren over holdet fra Smilets By har sejret i syv ud af ti kampe, hvilket er yderst imponerende. Holdet har gang i en af klubbens bedste sæsoner i de sidste mange år, så der må uden tvivl være stor jubel hos ledelsen i klubben, der i nyere tid har implementeret en ny strategi.

Helt konkret har klubben i højere grad valgt at prioritere egenudviklede spillere fremfor udenlandske spillere, og den strategi kan man på mange måder sige har båret frugt.

I sidste sæson var Herlevs helt store profil det danske landsholdsemne Leonardo Carlino. Efter en flot sæson forlod han Herlev til fordel for Horsens IC, hvilket alt andet lige var et hårdt slag.

Men tilføjelsen af hjemvendte August Haas og amerikanske Eamonn Joyce, en Marqus Marion, der har taget det næste skridt i sin udvikling og gået fra talent til stjerne, og ikke mindst adskillige fremtrædende rollespillere, der hver især har evnen til at brænde varm, har udfyldt det hul, som Carlino efterlod.

BMS Herlev ligger pt på fjerdepladsen i ligaen á point med Randers Cimbria på tredje og Bakken Bears på femte.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Basketligaen

Der kom vigtige point i hus, da Svendborg Rabbits besejrede Værløse Blue Hawks med 88-83 i Kaninhulen i Svendborg.

Basketligaen

I et større interview med Sjællandske Nyheder har Holbæk-Stenhus´ cheftræner Matias Camino ytret sin utilfredshed om, at flere danske spillere og talenter får for...

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har været sæsonens mest interessante historie i Basketligaen. Ikke nok med at de kvalificerede sig til Playoff A, har de formået...

Basketligaen

Med en sejr mod Værløse Blue Hawks lægger Randers Cimbria pres på Svendborg Rabbits, der fredag skal møde Horsens IC. Randers besejrede torsdag aften...

Basketligaen

Hal 1 bliver byttet ud med Arena Næstved. Det skriver klubben på deres Facebookside.

Basketligaen

I kampen om tredjepladsen blev det Team FOG Næstved, der kunne trække sig sejrrigt fra opgøret. De vandt opgøret med 92-102 over Svendborg Rabbits,...