fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

BMS-Falcon flytter til Herlev Hallen?

BMS-Falcon kæmper om at sikre sig endnu en sæson i den bedste danske basketball række – Men i kulisserne arbejder man på fuld tryk med de fremtidige planer.

Falcon - Robert Dines Rasch

Den københavnske klub er i udvikling på trods af at man i øjeblikket spiller om at overleve endnu en sæson i den bedste danske basketball række, Basketligaen.

Fullcourt erfarer nemlig at BMS-Falcon har planer om at skifte til en ny hal, der er tv-godkendt samt har andre muligheder end Büllen og Skovlundehallen, hvor klubben indtil videre har spillet sine hjemmekampe. Henrik Dissing bekræfter planen overfor Fullcourt.

– Hvis vi med passende mellemrum kan afvikle TV-kampe i en hal med større tilskuerkapacitet end vores sædvanlige haller, så får vi et rigtig godt udstillingsvindue. Men det ændrer ikke på, at vores fokus skal være på at kunne etablere lokale erhvervsnetværker såvel som levere unikke arrangementer for tilskuerne, fortæller Henrik Dissing og fortsætter.

– Vi er lige nu to klubber, der samarbejder om at etablere et konkurrencedygtigt elitehold. Vi er derfor lige så hjemmehørende i Skovlundehallen som i Büllen. Vi skal derfor spille begge disse steder. Herlev Hallen er lige nu det bedste alternativ til kampe med et stort antal tilskuere og til TV kampe. Den har mere plads og der er feks blevet transmitteret pokalfinaler derfra. Hverken Skovlundehallen eller Büllen er godkendt af DK4. Vi vil derfor også spille kampe der. Og hvis en tredie klub kommer med i samarbejdet, så er der stadig masser af tid til at indtænke deres hjemmebane i konceptet.

Man kan så spørge sig selv om et enkelt hold har brug for flere hjemmebaner end en enkelt, men klubben ser altså mange muligheder med denne løsning.

– Vi har den tilgang til sponsorer, at lokale erhvervsnetværk i stil med det, som Falcon nu har bygget op gennem tre sæsoner, er afgørende. Samtidig har vi den tilgang til tilskuere, at hver kamp skal ses som en unik begivenhed. Hvis vi vil have mange tilskuere i hallen, så kræver det en stor indsats hver gang.

– Det passer derfor fint sammen, at vi spiller flere forskellige steder, som både kan tilgodese en vis frekvens i aktiviteter for det lokale erhvervsnetværk, og samtidig kan vi gennem at have færre kampe hvert sted lægge flere kræfter i hvert arrangement. På sigt, når og hvis vi får opbygget en stor, fast tilskuerskare, så kan det være, at denne strategi skal genovervejes.

BMS-Falcon kæmper i øjeblikket med Værløse BBK om at blive i ligaen, og Thomas Silfen og Værløse har tidligere udmeldt at en nedrykning ikke ville skade holdet i stor stil idet man ikke ønsker at sætte økonomien over styr (Læs interviewet her).

I Falcon derimod ser man gerne at holdet bliver i ligaen. Det ser da umiddelbart også således ud idet københavnerne fører 2-0 i nedrykningsspillet over Værløse BBK og kan lørdag eftermiddag sikre sig den tredje og altafgørende sejr der betyder endnu en sæson i Basketligaen.

– Det vil være rigtig ærgerligt, hvis vi rykker ned. Vi har en rigtig god trup med en rigtig fin stemning. De vil kunne lave gode resultater i næste sæson i ligaen. Efter nytår har holdet vist, at de kan spille lige op med alle i rækken.

– Desuden vil det være ærgerligt for københavnsk basket, da vi er overbevist om, at vores samarbejde er den eneste vej frem mod et konkurrencedygtigt elitehold i Hovedstaden, afslutter Henrik Dissing med at fortælle til Fullcourt.

(Foto: Robert Dines Rasch)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort