fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

BK Amager viser lovende takter og slår Rabbits i sæsonpremiere

BK Amager overraskede, imponerede og sendte Svendborg Rabbits hjem til Sydfyn med et nederlag på 91-83 i sæsonpremieren i Basketligaen.

Foto: Robert Dines Rasch

Lørdag eftermiddag var Basketligaen endelig tilbage efter flere måneders sommerpause.

Årets sæsonåbner fandt sted i Amagerhallen mellem BK Amager og Svendborg Rabbits, og sidste sæsons sølvvindere i Basketligaen kom på en svær opgave mod et sulten Amager-hold, der ville forsøge at forsvare hjemmebanen.

Amagerkanerne viste ganske lovende takter, da de sluttede sidste sæson med at vinde deres sidste tre kampe, og lørdag formåede de at udbygge denne stime i Basketligaen. BK Amager besejrede Svendborg med 91-83 til stor ærgrelse for de medrejsende Svendborg-fans.

Amagers nye cheftræner Lars Klussmann debuterede således på perfekt vis med en flot sejr over Kaninerne, der igen i år har en målsætning om en placering i toppen af tabellen.

Svendborg mødte op til lørdagens kamp med en smal rotation, da hverken Anton Harbo, Brantley Bynum, Tyrell Kirk, Jacob Enevold Jensen eller Kentwan Smith var at finde på holdkortet. De første fire spillere sad ude med skader, mens Kentwan Smith fortsat afventer arbejdstilladelse.

Hvor BK Amagers trup til sæson 2022/23 er meget lig sidste sæsons, har Svendborg Rabbits i den grad haft gang i svingdøren. Svendborg har taget afsked med flere markante skikkelser i klubben i form af sidste sæsons Most Valuable Player, Sebastian Åris, Aaron Levarity, Brandon Norfleet og sidst men ikke mindst deres cheftræner Jimmy Moore, der er blevet afløst af amerikanske John Lattimore.

Om de nye tilknytninger kan hamle op med sidste sæsons succes er endnu for tidligt at spå om, men et nederlag i sæsonens første kamp er altså en kendsgerning.

 

Stor cadeau til Amager

Fra kampens indledning bølgede det frem og tilbage. Efter små tre minutter bragte Svendborg sig foran med 4-11, men gæsterne lykkedes ikke med at bevare hullet til lørdagens værter, der efterfølgende overtog dirigentstokken i resten af første periode. Hjemmeholdet vandt første periode med 31-26.

Anden periode var en smule tættere end første. Svendborg endte med at vinde anden periode, men de fik blot skåret et enkelt point af Amager-føringen, 21-22. Stillingen i pausen var 52-48 i Amagers favør.

Hvad Svendborgs nye cheftræner, John Lattimore, sagde til sine spillere i pausen skal være usagt, men amerikanerens opsang så ud til at give pote. Gæsterne kom stærk ud til tredje periode og gjorde det svært for BK Amager, der dog holdt trit.

Alligevel gik Svendborg ind til fjerde og sidste periode snævert foran med 69-72. Men det, der ikke skulle ske for Svendborg, skete fra periodens indledning. Det veloplagte Amager-mandskab gik på et 11-3 run i løbet af de første fem minutter i perioden, og pludselig var det Amager, der var i kontrol. Det hele startede med en Oscar Quackenbush-trepointscoring, og derfra så Amager sig ikke tilbage.

BK Amager slog Svendborg Rabbits med 91-83. Amager starter derfor sæsonen på suveræn vis.

Kampens topscorer var den nye Svendborg-spiller Devin Whitfield med 25 point. Topscorer for Amager var ligeledes en af kampens debutanter. Darius Bell noterede sig for 20 point. Tomas Bjarkason udmærkede sig med 18 point og 15 rebounds. Han smed dog syv bolde væk.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...