fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

BK Amager præsenterer ny cheftræner

BK Amager har besluttet at foretage en ændring på cheftrænerposten. Således erstattes Lars Klussmann af den amerikanske træner Pat Ryan, der fremover kan kalde sig BK Amager-cheftræner.

Foto: Robert Dines Rasch

Lars Klussmann fortsætter ikke i spidsen for BK Amager. Amagerkanerne har nemlig besluttet at gå i en anden retning.

Fremover bliver det i stedet den 67-årige amerikaner Pat Ryan, der skal stå ude på sidelinjen med taktikbrættet hos BK Amager.

Det har BK Amager offentliggjort i en pressemeddelelse.

“BK Amager er utrolig glade for at få Pat Ryan som træner for vores BL-hold. Han er en træner med rigtig meget effaring, over 30 år som træner – en del på det højeste plan i Sverige. Vi er stadig et meget ungt hold og prioriterer udvikling højt,”

“Vi mener, at Pat er det helt rigtige fit. Han kommer fra Sverige, men kender mange i dansk basket. Han vil være med til at opbygge et positiv fundament på vores BL-hold, og han glæder sig at komme til BK Amager,” udtaler BK Amagers bestyrelsesformand og eliteansvarlig for herreholdet, Paul Quackenbush, til Fullcourt.dk.

Stor erfaring fra Sverige

Det er første gang i karrieren, at Pat Ryan skal coache i Danmark. Ryan har til gengæld masser af erfaring i Skandinavien, da han har en længere fortid i Sverige, både som spiller og træner. Ryan kom til Sverige i 1970´erne og har næsten været der lige siden.

Fra 2009 til 2016 var han cheftræner for Borås Baskets herrehold i den svenske Basketligan efterfulgt af fem år hos hos klubbens kvindehold.

Ryan overtog Borås Baskets herrehold på et tidspunkt, hvor de i årevis havde ligget lige uden for slutspillet. I løbet af Ryan´s trænerperiode blev det bedre og bedre for Borås, og klubben gik hen og blev fast inventar i det svenske slutspil, mens de også deltog i den europæiske turnering FIBA Europe Cup i 2015/16-sæsonen.

I sidste sæson coachede han på Island, hvor han var ansat som cheftræner for Tindastoll Baskets kvindehold. Dertil har han været træner på diverse svenske ungdomslandshold.

Som aktiv spiller var Pat Ryan udover Sverige forbi New Zealand.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...