Basketligaen: Power Ranking før runde 9

Vi vurderer det interne styrkeforhold i Basketligaen.
Foto: Sam's Photos
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Det har været nogle særdeles begivenhedsrige runder i Basketligaen, hvilket også kan ses i ugens Power Ranking, hvor flere hold har skiftet plads. Alle hold har nu både vundet og tabt i sæsonen, og alle kan tilsyneladende slå alle.  Der er spillet tre runder i ligaen siden sidst.

Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at dette er et øjebliksbillede – hvem er de bedste hold i netop dette øjeblik. Det er altså ikke nødvendigvis, hvem jeg tror ender øverst, når sæsonen er slut.

Pro A

1. Bakken Bears –

Bakken tager en forholdsvis sikker sejr over Svendborg Rabbits uden QJ Peterson, Michel Diouf og Thomas Lærke. Det siger bare noget om styrken og bredden på Bakken – de er bare et niveau over resten af ligaen.

2. Svendborg Rabbits ↑1

Selvom de tabte til Bakken Bears, så gjorde de længe en god figur. De har også, modsat holdene under dem, været overbevisende mod alle Pro B hold. Brandon Tabb stemplede samtidig for alvor ind i kampen mod Bakken, og med ham i top form, kan de for alvor få en god sæson.

3. Randers Cimbria ↓1

Nederlaget til Horsens udstillede alle Randers svagheder. Forsvaret er som en hullet si, og der mangler flere spillere med lederevner. Jeg synes stadig, at de har det største potentiale udover Bakken, men det er kun blevet forløst i den ene ende af banen indtil videre. Deres kampe har også en tendens til at blive tættere end de burde blive – det skete mod både Næstved og Copenhagen.

4. Team FOG Næstved –

De var lige ved at smide en kamp til Værløse, og det blev fulgt op af en forkølet præstation mod Amager. I går tabte de så hovedet fuldstændig i anden periode, og så var den kamp tabt. Det var på mange måde symptomatisk for Næstved, at de lykkedes at komme tilbage, men laver en turnover på det sidste play – de mangler bare lige de sidste procenter. De skal være glade for, at Horsens tabte til Bears Academy.

5. Horsens IC –

De var egentlig på vej til at rykke op på min Power Ranking efter en flot sejr over Randers Cimbria, og det lignede, at Horsens endelig havde fundet melodien. Det blev dog fulgt op med et nederlag til Bears Academy… Horsens er simpelthen ikke til at blive kloge på. En ny amerikansk center kommer nu til klubben, og det bliver spændende at se, hvor meget han kan gå ind og hjælpe.

Pro B

1. Værløse Blue Hawks ↑1

De led et nederlag til Amager efter en fantastisk præstation af Quackenbush – og var egentlig på vej ned ad min liste. Så har de dog for alvor spillet flot de seneste uger, hvor de først var sekunder fra en sejr over Næstved, og så tog en suveræn sejr over Wolfpack. Mathias Bak har muligvis været den bedste Pro B spiller overhovedet i denne sæson.

2. Bears Academy ↑1

De vandt i årets kamp mod Horsens IC. Det kom efter et svært program, hvor de tabte til Værløse, Wolfpack og Rabbits. Sejren mod Horsens fortjener dog at blive hædret, og oven på et par sløve Wolpack præstationer, så får de lov til at rykke forbi dem. Keane Thomann spiller pludselig som for fem år siden og Marius Sørensen har været sæsonens bedste playmaker.

3. BMS Herlev Wolfpack ↓2

Har tabt alle tre kampe siden sidst. Det har godt været mod Bakken og Rabbits, hvor man ikke kan forvente en sejr, og så en skidt præstation mod Værløse. De har på papiret det bedste Pro B hold, men de skal lige hive sig selv op efter par svære runder.

4. Copenhagen Basketball ↑1

De slog BK Amager i forrige runde, og det giver dem fjerdepladsen på min liste. De leverede også en flot kamp mod Randers, og de ligner et hold, der lige så stille bliver bedre og bedre.

5. BK Amager ↓1

Amager tog en rigtig flot sejr mod Værløse, men har efterfølgende haft det svært. De har været ramt af en skade til Klussmann, hvilket selvfølgelig ikke gør det nemmere for dem. Til gengæld har Quackenbush virkelig steppet op i hans fravær, og det har været et klart lyspunkt for sæsonen .

Se andre spændende artikler