Basketligaen: Power Ranking før runde 1

Vi tager et kig på styrkeforholdene i Basketligaen inden sæsonstarten i aften.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

I aften går Basketligaen endelig i gang igen efter en pause på næsten syv måneder. Vi prøver at vurdere styrkeforholdene mellem ligaens 10 hold inden aftenens sæsonstart. De er altså rangeret efter, hvem jeg ser som de bedste hold lige nu.

Lille bemærkning inden vi rykker videre. Rangeringen er på egen regning, og det er mere end tilladt at være uenig. Jeg deltager gerne i en diskussion på Facebook, hvis man mener, at jeg tager fejl.

Pro A

1. Bakken Bears

I skrivende stund ser Bakken ud til at være svækket i forhold til sidste sæson. De har mistet spillere som Darboe, Hilliard, Ortiz og Efianayi, mens kun QJ Peterson og Deshawn Stephens er kommet til. Det skyldes, at der blev brugt penge på at hente Dentmon og Akoon-Purcell ind på korttidskontrakter for at kvalificere sig til Champions League – hvilket som bekendt lykkedes. Nu står Bakken dog og mangler noget bredde i truppen, indtil der bliver hentet nye spillere til klubben.

Bakken er dog bare i øjeblikket et niveau over de andre i Basketligaen, så selv med en svækket trup må de anses som storfavoritter til den kommende sæson. Ny tilkommende QJ Peterson ligner i sær en spiller, der kan tage ligaen med storm, så han er værd at holde øje med.

Du kan læse en optakt for holdet her.

2. Horsens IC

Det skal siges, at mellem Horsens, Randers, Næstved og Rabbits har jeg haft utrolig svært ved at rangere. Der er så meget vi ikke ved endnu, så det er svært at blive klog på holdene på dette tidspunkt af sæsonen.

Valget er faldet på Horsens, da de på papiret har hentet spillere ind, der har spillet på højere niveau. KJ Robinson og Gage Davis ser begge rigtig gode ud, og så har de en stamme af rutinerede spillere, der har været i klubben i mange år i Rungby, Elbæk og Borovcanin. David Efianayi kan blive en profil for dem, hvis han finder noget af det niveau, han til tider viste i Bakken. Han fik dog aldrig særlig meget spilletid i de store kampe i Bakken – men det siger vidst mest om deres styrke.

Horsens har vist i mange år, at de har et rigtig godt setup omkring holdet, hvilket er vigtigt, når der hvert år er så mange udskiftninger. Det har helt sikkert også spillet ind i placeringen af dem som nummer to.

Du kan læse en optakt for holdet her.

3. Randers Cimbria

Randers er et af de hold, der har haft mest gang i svingdøren siden sidste sæson. Fem nye spillere + ny cheftræner duo er kommet til klubben, hvor det ligner, at man satser stort i Randers i år. Hele seks udlændinge er i truppen til denne sæson, hvor jeg ville holde særligt øje med David Crisp, der er kommet til fra G-League (NBA’s udviklings liga). Jeg havde fornøjelsen af at se ham live, da jeg var i USA sidste år, hvor han spillede for Washington Huskies. Han er en spilstyrende point guard, der kan blive rigtig vigtig for Randers.

De store udskiftninger kan ende med at hæmme holdet sæsonstart, i sær når forberedelserne har været problematiseret af corona. Chris Nielsen kalder det selv for “den sværeste pre-season jeg har haft i mine 20 år”. Jeg er også lidt bekymret over manglen på størrelse i truppen, hvor man kun har to spillere over to meter. Ikke desto mindre, så synes jeg, at de har så meget kvalitet i truppen, at de skal spille med i toppen.

Du kan læse en optakt for holdet her.

4. Team FOG Næstved

Næstved har helt sikkert gjort et scoop med at få kaptajnen, Phillip Hertz, tilbage på holdet. Det er et stort boost til et hold, der lignede, at de manglede en leder på banen sidste sæson. Derudover er Jahmal Jones en virkelig god spiller at have forlænget med, da han er en mand, der er garant for point.

Et af Næstveds store problemer sidste sæson var kontinuitet i truppen, hvor der løbende var mange udskiftninger. Kan det undgås i år, så kan de sagtens kravle længere op ad denne liste, da de har en virkelig talentfuld trup på papiret.

Du kan læse en optakt for holdet her.

5. Svendborg Rabbits

Svendborg kunne godt have lagt lidt højere på min liste, men deres tilgange har overordnet set været ringere end deres afgange – og det er efter en sæson, hvor man var det dårligste Pro A hold. Samtidig er Brandon Tabb først kommet ind i 11. time efter, at man valgte at opsige samarbejdet med TJ Atwood. Tabb kan blive rigtig god, men han har ikke haft meget tid til at træne med holdet endnu.

Du kan læse mere om, hvad jeg mener om Rabbits nye spillere her.

Kontinuiteten af truppen fra sidste sæson skal være nøglen til succes for Rabbits, hvis de skal spille med i den sjove ende. Der er dog kommet en ny træner til, så spørgsmålet er, hvor meget den kontinuitet så betyder?

Du kan læse en optakt for holdet her.

Pro B

1. Værløse Blue Hawks

Jeg er meget begejstret for det her Værløse hold. Peter Møller og Mathias Bak er to virkelig gode tilføjelse samtidig med, at man har formåede at holde på stortalenter som Martin Poulsen og Asbjørn Heede-Andersen. Eneste udlænding i truppen er Koch Bar, så det er primært hjemmegroet spillere, der skal bære Værløse frem i denne sæson.

De så rigtig gode ud mod slutningen af sidste sæson, og kan de ride videre på den bølge, så ser jeg dem som favoritterne til at vinde Pro B.

Du kan læse en optakt for holdet her.

2. BMS Herlev Wolfpack

Wolfpack har mistet nogle markante spillere, men har også været aktive med at hente nye ind. Jeg glæder mig til at se både August Haas og Dee Franklin vende tilbage til Basketligaen, og de kommer til at blive rigtig spændende at følge.

Wolfpack er det Pro B hold med flest udlændinge, og målet for dem skal være at vinde Pro B. Jeg tror heller ikke, at der går mange år, før vi ser dem tage skridtet til Pro A.

Du kan læse en optakt for holdet her.

3. Copenhagen Basketball

De sidste tre mandskaber er alle virkelig unge hold, der primært satser på talentudvikling. De er rigtig svære at rangere mellem hinanden, da spillernes udvikling er super svære at forudse.

De har mistet sidste sæsons topscorer i ligaen, Filip Rajovic, men har til gengæld holdt på Patrick Burke, der også havde en rigtig flot sæson, hvor han snittede over 20 point pr kamp. De har også fået en ny amerikaner til truppen i Tyler Creammer. Det vigtige for Copenhagen i denne sæson bliver at få bidrag fra flere spillere i offensiven, hvor det sidste sæson primært var Burke og Rajovic.

Du kan læse en optakt for holdet her.

4. BK Amager

BK Amager har formåede at holde på stortalentet Jonathan Klussmann, og hans udvikling bliver virkelig spændende at følge i den kommende sæson. Men han kan ikke bære holdet selv. Der er blevet hentet både danske og udenlandske spillere ind fra mindre colleges, men på nuværende tidspunkt er deres niveau rigtig svære at vurdere. Jeg tror dog, at Jordan Naughton kommer til at være en profil for dem i den kommende sæson.

Du kan følge med vores Instagram i dag, hvor Klussmann laver en “take over”.

Du kan læse en optakt for holdet her.

5. Bears Academy

Bears Academy er nærmest umulige at blive kloge på på nuværende tidspunkt. Jeg tror, at deres sæson i høj grad kommer til at afhænge af, hvor meget de får lov til at bruge dobbeltlicens spillerne, Magnus Møllgaard og Anton Harbo. Forskellen på holdet med og uden dem er markant. Derudover har jeg god fidus til Jacob Vistisen, der vender hjem efter en sæson på college.

Bears Academy er de seneste sæsoner endt på henholdsvis første- og tredjepladsen i Pro B. De kan sagtens ende med at spille med i toppen igen, hvis nogle af de unge talenter slår igennem, men jeg synes også, at deres modstandere ser forbedret ud i år. Jeg spår derfor en svær sæson for det unge mandskab.

Du kan læse en optakt for holdet her.

 

Se andre spændende artikler