Basketligaen dropper Pro A og B systemet fra næste sæson

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Fra næste sæson går Basketligaen tilbage til et ét-ligasystem. Det er dermed slut med Pro A og B formatet. Det skriver Basketligaen på deres hjemmeside.

I det nye ligasystem skal 10 hold konkurrere på lige fod, hvor top seks går videre til slutspillet. De resterende fire hold vil kæmpe om pengepræmier i et slutspil for sig. Det er endnu ikke offentliggjort hvilke klubber, der vil deltage i det nye ligaformat.

”Over de sidste tre sæsoner med Pro A/B formatet, har vi professionaliseret vores produkt. Dette har tilladt klubberne at udvikle sig organisatorisk, hvilket nu igen åbner op for at afvikle et ét-ligasystem. Vi er enormt spændt på det nye format, samt de muligheder det medfølger for fans og sponsorer. Basketligaen ser frem til at åbne dørene igen til alle, der elsker basketball på højeste underholdningsplan,” udtaler Ligakommissær, Geof Kotilla.

Ændringer til ligasystemet inkluderer:

  • Hjemme/ude-kampe for alle ligaens klubber, i alt 18 kampe.
  • Top 6 klubber avancerer sig til slutspillet om det danske mesterskab
  • Top 6 klubber kommer til at spille et spændende Round Robin turneringsformat (hvor alle spiller mod alle), hvor de fire bedste avancerer sig til semifinalerne.
  • De resterende fire klubber vil konkurrere i et Round Robin turneringsformat om pengepræmier til udvikling indenfor Basketligaen.
  • Point fra grundspillet overføres til de to slutspilsgupper
  • Formatet er gældende for de kommende tre sæsoner.

Se andre spændende artikler