Bakken overkommer dårlig start og tager 12. ligasejr i træk

Bakken Bears startede fredagens kamp mod Copenhagen Basketball helt kolde, men fik vendt det og tog en sikker sejr.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Blot to tage efter kvartfinalen i Pokalturneringen skulle Bakken Bears igen i aktion, da de var på en udebanetur til København. Her mødte de Copenhagen Basketball i Basketligaen i en must-win kamp inden deres Champions League opgør mod Iberostar Tenerife i næste uge. Copenhagen bed dog fra sig, og var fra starten af kampen det bedste hold. Til sidst måtte de dog set sig af overmatchet af Bakken Bears, der tog en 62-96 sejr.

Bakken Bears var uden Ryan Evans og QJ Peterson, der begge blev sparet.

Copenhagen leverer chokstart – igen

Copenhagen Basketball har efterhånden fået en vane for at spille op med Pro A holdene i starten af kampene. De har gennem sæsonen været et af de bedste hold i hele ligaen, når det kommer til præstationer i kampens første periode, og det var tilfældet endnu engang i dag.

Bakken virkede tydeligt trætte, og måske ikke helt opsatte, efter deres intense kamp onsdag aften mod Rabbits. Copenhagen gik derimod opportunistisk til værks med høj energi i begge ender af banen, hvilket gav dem muligheden for at trække fra fra starten af. Bakken havde samtidig utroligt svært ved at ramme deres skud, hvor de brændte deres otte første forsøg fra trepointslinjen. De københavnske underdogs kunne dermed højst overraskende gå ud fra første periode foran med 24-19.

Bakken fik en opsang af Steffen Wich i pausen, og så fik bjørnene ellers sat fart på i anden periode. Fra stillingen 26-21 gik udeholdet på et 0-14 run, og så var favoritterne pludselig sikkert i front. Copenhagen havde store vanskeligheder med at få scoret, hvor både skud udefra og nemme layups blev brændt. Det unge mandskab gav dog ikke op, men bed sig fast i kampen igen, så Bakken ikke kunne trække for langt fra.

Bakken trækker fra

I starten af tredje periode var det igen københavnerne, der havde taget om kampen. Bakken var sløset i deres afleveringer og tilbageløb, og så kunne en velspillende Hannibal Salomon spille Copenhagen ind i kampen igen. Med en 3’er bragte Jønsson forspringet ned til 46-51, men endnu engang blev det fulgt op af et stærkt Bakken Bears run – denne gang på 0-9.

Copenhagen fortsatte faktisk med at følge flot med indtil fem minutter før tid, hvor stillingen var 60-76. Her slap de sidste kræfter dog op for hjemmeholdet, som tabte de sidste minutter af kampen 2-20. Bakken kunne dermed tage deres 12. ligasejr på stribe med cifrene 62-96.

Dansk dominans

I fraværet af QJ Peterson og Ryan Evans var der flere danske spillere, der steppede op for Bakken Bears. Adama Darboe blev kampens topscorer med 18 point, mens Daniel Mortensen leverede 16 point og 12 rebounds (6 offensive). Det var dog i den grad en holdinsats, hvor alle 10 spillere kom på tavlen, og der var 6 spillere med et tocifret antal point.

For Copenhagen var Frederic Filsoof topscorer med 13 point, mens ligaens rebounds-konge, Tyler Creammer, leverede 9 point og 15 rebounds.

Copenhagen Basketball står nu over for en længere pause inden de skal i aktion igen d. 26. hjemme mod Værløse Blue Hawks, mens Bakken Bears skal spille deres måske sidste Champions League kamp på onsdag hjemme mod Iberostar Tenerife.

 

Se andre spændende artikler