fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken tager sensationssejr i Champions League

Bakken Bears var, inden kampen, turneringens dårligste defensiv. De skulle op imod den næstbedste offensiv. Det var på ingen måder til at se. Bakken decimerede Dinamo Sassari 71-93.

Bakken Bears skulle endnu en gang på en svær opgave ude mod Dinamo Sassari, der har vundet ti ud af deres seneste 11 hjemmekampe. De var inden kampen ubesejret i årets Champions League og kunne med en sejr bringe sig alene i front i gruppe A. Bakken jagtede derimod deres første sejr.

Sidst de to hold mødtes tabte Bakken snævert 84-91, så der var ikke lagt op til en walk-over for italienerne, der stod overfor en starting line-up bestående af: QJ Peterson, Tylor Ongwae, Darko Jukic, Ryan Evans og Michel Diouf.

Bakkens helt store akilleshæl, i denne Champions League kampagne, har været deres defensiv – faktisk har de været turneringens værst præsterende hold målt på point. Det skulle ligeledes vise sig at være et problem fra start. Sassari kom til adskillige frie skud og skød med høj effektivitet. De skud de missede, endte med flere offensive rebounds, hvilket førte til en hurtig 20-11 føring efter seks minutters basket. Dermed måtte en utilfreds Steffen Wich tage timout.

Efterfølgende begyndte Bakken at tage nogle yderst tvivlsomme skud bag buen, uden succes, hvilket resulterede i en skudprocent på 28 procent fra trepointland. Sassari kunne derfor gå til første pause foran 29-19.

Forrygende Bears

Det skulle blive helt anderledes i starten af anden periode, hvor Bakken kom flyvende fra start med et 8-0 run til Gianmarco Pozzeccos frustration, der kaldte time-out. Trods han talte med store bogstaver var det stadig Bakken, der havde momentum.

Sassari var inden kampen turneringens næstmest scorende hold, men det var ikke til at mærke i anden periode, hvor Bakken lukkede dem fuldkomment ned. Særligt i reboundspillet var Bakken dominerende i begge ender, og pludseligt kunne de bringe sig foran, med halvandet minut tilbage af anden periode, efter en giftig treer af brandvarme Tylor Ongwae.

Efter en fuldkomment forrygende periode af Bakken, som de vandt 8-22, kunne de gå til pause med en højest uventet føring på 37-41, delvist grundet deres 11 offensive rebounds i anden periode alene.

Man skulle tro, at Sassari vil komme ud med et helt andet udtryk, men sådan skulle det ikke være. Bakken fortsatte med at dominere Sassari under kurven, og Italierne måtte derfor tage en time-out efter to minutter af tredje periode.

Det hjalp ikke Sassari, at Bakken pludselig begyndte at brænde nettet af fra mellemdistancen, hvilket førte dem til en tocifret føring på 47-57 halvvejs inde i tredje periode.

Det skulle blive endnu bedre for Bakken. Med et minut tilbage af tredje periode satte Diouf sin anden treer, hvilket bragte Bakken foran med 13 point.

Med syv minutter tilbage af opgøret lignede det, at Sassari kunne lave et comeback, da Filip Kruslin satte en treer, men symptomatisk for kampen svarede Bakken tilbage på den efterfølgende possession efter at have sikret sig to offensive rebounds.

Med fem minutter tilbage af opgøret begyndte det for alvor at ligne noget. Ongwae satte en treer, mens QJ Peterson blev fejlet. Det gav tre point og en Bakken possession som de kvitterede med to yderligere point til stillingen 64-78.

To minutter senere udbyggede Bakken deres føring yderligere efter et skønt ally-oop mellem Tylor Ongwae og Despawn Stevens. Derefter virkede Sassari fuldkomment lamslået, mens Bakken lignede et hold fra den øverste hylde af europæisk basket.

Dermed blev det til en fuldkommen sensationel sejr for Bakken Bears på 71-91, der stadig lever med et minimalt håb i årets Champions League turnering.

Kampens spillere

Det er nærmest umuligt at vælge en kampens spiller for Bakken Bears. Syv af bjørnene sluttede med over ti point. Skulle en vælges må det alligevel være Despawn Stevens, der sluttede med 15 point og 12 rebounds. For hjemmeholdet havde Jason Burnell 16 point og 11 rebounds.

Mest bemærkelsesværdigt må være at Bakken sluttede med 54 rebounds, mens Sassari havde 26.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Der var drama til det sidste i Skovlunde hallen, da BMS Herlev besejrede Holbæk-Stenhus i første runde i Playoff B. Efter en kamp med...

Bakken Bears

Bakken Bears sikrede sig et godt udgangspunkt, da de fredag aften besejrede Newcastle Eagles med 87-92 i den første af to kvartfinaler i European...

Basketligaen

Svendborg Rabbits profilen, Jacob Enevold Jensen, indstiller sin professionelle basketballkarriere med øjeblikkelig virkning. Han har spillet på sydfyn siden august 2017.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.

Basketligaen

Kampen om placeringerne i top seks er blevet afgjort. Det blev Værløse Blue Hawks, der sikrede den sidste plads. Det gjorde de efter sejren...

Basketligaen

Den regulære sæson blev afsluttet med at brag, da de to tophold Bakken Bears og Team FOG Næstved mødte hinanden.

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.