Bakken Bears holder den europæiske drøm i live med sikker sejr

Bakken Bears tog her til aften en vital sejr for at sikre videre avancement i FIBA Europe Cup. Det blev til en overbevisende sejr på 101-87 hjemme mod Spirou Charleroi fra Belgien

Før kampen blev Thomas Lærke hyldet, da han siden sidste hjemmekamp havde rundet sin kamp nummer 300 for de aarhusianske bjørne. Derudover blev der også holdt et minuts stilhed til ære for Kobe Bryant, der på tragisk vis gik bort i søndags.

Første quarter startede helt lige, og faktisk var gæsterne bedst og tog en føring på 11-16. Herfra gik Bakken på et vildt run, der ville vise sig at være fundamentet for sejren. Der blev scoret hele 20 point i træk fra Bakkens side på bare fem minutter, og Spirou kunne overhovedet ikke følge med i hverken forsvar eller angreb. Første periode endte derfor med en føring på hele 31-16.

Andet quarter var mere lige fra start af, men i slutningen af perioden trak Bakken igen fra. Hillard ramte flere vanvittige afslutninger, og var brandvarm. De gik til pause med føring på 57-36. Det var især præcisionen fra distancen, der viste sig afgørende, da Bakken ved pausen havde ramt 10/14 på 3’eren, mens Spirou kun havde ramt 3/11.

Anden halveg blev en formsag for Bakken, der kontrollerede kampen, og aldrig lod Spirou komme tættere på end 12 point. Darboe var især dominerende, og ramte 4 3’ere bare i anden halveg. Spirou lignede et hold, der havde givet lidt op, og uden noget at spille for, så tabte de motivationen.

Kampens bedste spiller for hjemmeholdet var Michel Diouf med 22 point, 3 rebounds og 2 blocks. Der kan dog også nævnes Hillard med 13-5-5 og Darboe med 17-3-3. Alt i alt en flot heltstøbt holdindsats fra Bakken. For gæsterne havde Alexandre Libert 16-4-4 og Speedy Smith havde en flot double-double med 13 point og 14 assists.

Bakken Bears skal nu håbe på en sejr til Bayreuth, når de klokken 22 besøger Benfica. Med en tysk sejr, kan Bakken selv afgøre deres videre avancement med sejr i sidste gruppekamp. En portugisisk sejr vil betyde, at Bakken skal vinde med mindst 12 point i sidste runde.

Bakken besøger søndag FOG Næsteved i Basketligaen, inden de onsdag i næste uge skal spille deres sidste gruppekamp i FIBA Europe Cup, når de hjemme tager i mod Benfica.

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.