fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears smadrer Svendborg Rabbits

Bakken Bears gjorde sit arbejde, da de vandt første finaleopgør i dette års finaleserie mod Svendborg Rabbits. Bears sejrede overlegent med

Foto: Kim Haugaard - FRAME2

Der var mandag aften lagt op til et utrolig spændende første opgør i årets finaleserie i Basketligaen. Semifinaleseriernes udfald gjorde det klart, at årets finalister er de forsvarende danske mestre fra Bakken Bears og pokalvinderne fra Svendborg Rabbits. De to hold mødtes sidst i finalerne i 2013, hvor Bakken Bears tog sejren. Sidst Kaninerne vandt mesterskabet var i 2010, hvor modstanderen hed Bakken Bears.

Før kampen blev årets forsvarsspiller i Basketligaen kåret. Prisen gik til Tylor Ongwae fra Bakken Bears. Nummer to i afstemningen var holdkammeraten Travis Taylor, mens tredjepladsen tilfaldt Randers Cimbrias Reginald Kissoonlal.

Første finalekamp blev spillet i Vejlby-Risskov Hallen i det nordlige Aarhus og endte med en sejr på 118-72 til Bakken Bears. Dette var den største sejr i en finalekamp nogensinde.

Kaninerne fra Svendborg blev spist af bjørnene i første halvleg

Årets finaleserie blev skudt igang af Sebastian Åris, der scorede seriens første point med en dyb treer. Darko Jukic svarede hurtigt tilbage med en scoring af samme kaliber. Netop trepointsspillet var særdeles populært i første periode, hvor især Bakken Bears var skydeglad fra distancen.

Hjemmeholdet fik et alley-oop dunk at glæde sig over efter små fire minutter, da Darko Jukic sendte en millimeterpræcis aflevering ind i det lille fejl, hvor Tyler Ongwae ventede og kvitterede med et dunk, der virkelig satte gang i hjemmepublikummet.
Stillingen efter fem minutter var 15-10 til hjemmeholdet. Bakken Bears var kommet bedst ud af starthullerne, men Svendborg var på daværende tidspunkt lige i hælene på Bjørnene.

Den gode stemning satte gang i dagens hjemmehold, der virkelig tog teten og stak af fra gæsterne. De fik momentum, og det lykkedes dem at skabe et stort(!) hul tidligt i perioden. Med to minutter og 30 sekunder tilbage af første periode stod det 28-12 til Bakken. Svendborg kunne ganske enkelt ikke følgehjemmeholdets tempo, og bjørnenes forsvar fik sat en stopper for Sebastian Åris, der ellers startede kampen glimrende med to trepointsscoringer.

Første periode endte 36-21, hvor Jarred Ogungbemi-Jackson ramte en buzzer beater-treerHan blev første periodes topscorer med 16 point. Hos gæsterne gjorde Tyre Gathright et godt indhop fra bænken og noterede sig for syv point, hvilket var nok til at sikre sig gæsternes topscorer-titel for første periode.

Anden periode startede som første periode startede – med en Bakken Bears-treer. Svendborg kom ikke ud til anden periode, som de havde håbet på, og det lykkedes dem ikke at score i periodens første fire minutter. Dette gav hjemmeholdet muligheden for at gå på et 11-0 run, inden Sebastian Åris fik nettet til af blafre igen. Bakken Bears havde på de første fem minutter i anden periode skabt sig et forspring på 53-24.

Svendborg fandt aldrig fodfæstet på den jyske jord i første halvleg og gik derfor i omklædningsrummet bagud med 64-35.

Topscorerne for de to hold i første halvleg var fra hjemmeholdet Jarred Ogunbemi-Jackson med 16 point, og hos gæsterne fra Svendborg Rabbits blev det Sebastian Åris med 12 point.

Bakken Bears cruisede til sejr

Inden trejde periodes start havde Svendborg et bjerg at bestige, hvis de ville gøre sig forhåbninger om at indhente den store Bears-føring.

Tredje periode havde det samme kampbillede som de to foregående perioder. Bakken Bears dominerede Svendborg i begge ender. Darko Jukic ramte sin femte treer tidligt i tredje periode, og det kickstartede endnu et Bakken Bears-run. Bjørnene fik lukket fuldstændig af i den defensive ende, og det lykkedes kun Svendborg at score to point i løbet af de første seks minutter af tredje periode.

Midtvejs i tredje periode fik Svendborgs træner Jimmy Moore en teknisk fejl, fordi han brokkede sig over et manglede fejlkald på Brandon Norfleet. Med fem minutter igen havde Bakken Bears en føring på 42 point, da det stod 79-37. Bakken gjorde ganske enkelt hvad der passede dem. Stillingen efter tre perioders basketball var 93-46 til hjemmeholdet, da hjemmeholdet vandt perioden med 29-11.

Bakken Bears kørte cruisecontrol i fjerde periode og hentede en stensikker sejr på 118-72

Kampens topscorer blev Darko Jukic, der noterede sig for 22 point for hjemmeholdet

Topscorer for Svendborg Rabbits var Tyre Gathright med 16 point.

Kamp to i årets finaleserie løbet af stablen på torsdag i Rise Sparekasse Arena i Svendborg. Opgøret har tipoff kl. 19:15.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.

Bakken Bears

Fullcourt.dk mødte en glad Bakken Bears-cheftræner, Anders Sommer, efter semifinaletriumfen i ENBL.

Bakken Bears

Bakken Bear står onsdag i klubbens første europæiske finale nogensinde, og spørger man holdets kaptajn Skyler Bowlin er de også favoritter, idet de har...