fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears viste klassen og sejrede komfortabelt

Bakken Bears var i fuld kontrol, da aarhusianerne torsdag aften på udebane besejrede Svendborg Rabbits.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Efter en kort og skuffende landskampskampspause set med danske briller, var der torsdag aften igen basketball fra Basketligaen.

I Rise Sparekasse Arena på Sydfyn fandt en gentagelse af sidste sæsons finaleserie i Basketligaen sted, da Svendborg Rabbits tog imod Bakken Bears.

Det var som bekendt Bakken Bears, der løb med titlen i sidste sæson, hvor Bjørnene sejrede med 4-0 i finaleserien, så Kaninerne havde en revanche til gode.

Desværre for de mange Rabbits-fans på lægterne kunne Bakken Bears, anført af Deng Adel, tage busturen hjem til Smilets By med en overbevisende sejr på 81-106.

Svendborg kom fint fra land, men en flot anden periode af gæsterne lagde fundamentet til sejr.

Tæt første periode

Opgøret mellem sidste sæsons sølv- og guldvindere fik sig en hæsblæsende start med mange scoringer.

Den tidligere Cleveland Cavaliers-spiller Deng Adel, der nu præger holdkortet hos Bakken Bears, åbnede ballet med en trepointsscoring.

Svendborg-stjernen Devin Whitfield svarede prompte tilbage med en scoring fra samme afstand. De næste minutter fik både Tony Carr og Kentwan Smith gang i sin pointkonto.

Kampen bølgede frem og tilbage, og begge hold havde mange gode aktioner.

Efter de første  fem minutter var stillingen 11-15 i Bakkens favør.

Resten af første periode var meget lig de første fem minutter. Intensiteten var i top, og det samme gjaldt for underholdningen.

Bakken pressede på og spillede tempofyldt basket, men Svendborg holdt trit.

Svendborgs David Fischer Hockerup spillede nogle fine minutter i første periode, hvor han leverede en god fight til stor, stor begejstring for de mange fremmødte Svendborg Rabbits-fans.

Med to minutter tilbage af første periode kom Anton Harbo ind til sine første minutter i mødet med sin tidligere klub. Den unge guard tørnede ud for den aarhusianske storklub gennem tre sæsoner, inden han skrev under med Svendborg i den forgangne off season.

Kentwan Smith steppede up for Svendborg og ramte tre treere på tre forsøg i løbet af første periode.

Stillingen efter første periode var 21-23 i gæsternes favør.

Bakken øgede forspringet

Svendborg formåede at holde gæsterne fra Aarhus i en kort snor i første periode, men i anden periode begyndte Bears at stikke af fra de sydfynske værter.

Det danske Champions League-hold startede anden periode med at gå på et 21-4 run, og pludselig så det umådeligt svært ud for hjemmeholdet, der hverken kunne få nettet til at blafre, alt imens de ikke kunne stoppe Bakken-offensiven.

På det tidspunkt havde Bakken Bears bragt sig foran med 25-44, hvilket satte en dæmper på stemningen i Kaninhulen.

Svendborg Rabbits spillede væsentlig bedre i den sidste halvdel af anden periode og kunne slutte første halvleg med otte ubesvarede point.

Stillingen i pausen var 39-49, så Svendborg Rabbits var kommet fint med igen efter den ringe start på perioden. Anden periode blev vundet af Bakken med 18-26.

Kentwan Smith og Deng Adel var profilerne i første halvleg.

Ny sejr til Bakken

Bagud med ti point i pausen mod Bakken Bears var ikke det værste udgangspunkt for hjemmeholdet.

Anden halvleg startede på samme vis som i første halvleg, hvor de to hold fulgtes ad, men der gik ikke længe, før at Bakken Bears for alvor distancerede sig fra Svendborg.

Bears vandt tredje periode med 21-35, hvilket betød at Svendborg var bagud med 24 point inden fjerde og sidste periode.

Der skulle blot gå tre minutter af fjerde periode, før føringen kom op på 30 point – hvilket var Bakkens hidtil største føring i kampen .

Svendborg skulle altså levere et stort comeback for at komme tilbage i kampen. Bakken Bears-føringen var dog aldrig i fare.

Bakken Bears besejrede Svendborg Rabbits med 81-106.

Kampens topscorer var Deng Adel med 31 point.  Adel ramte fem treere og spillede sin bedste kamp for Bears i Basketligaen indtil videre.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BMS Herlev har forlænget aftalerne med de to talenter Lau Christoffersen og Magnus Larsen, der er klar til endnu sæson med holdet.

Bakken Bears

Bakken Bears sikrede sig klubbens 21. danske mesterskab, da de mandag aften besejrede Team FOG Næstved overbevisende med 66-87.

Nyhedsoversigt

Selvom Næstved kom kampklar til bjørnhulen, kunne de altså ikke hive sejren hjem i kamp tre, som Bakken Bears endte med at vinde 86-74.

Basketligaen

Team FOG Næstved-stjernen Mike McGuirl, der udgik i mandagens finalekamp mod Bakken Bears, kommer ikke til at spille mere i årets finaleserie grundet en...

Basketligaen

Efter 58 års tro tjeneste forlader Lennart Jensen posten som formand for Horsens IC, oplyser klubben på sin facebookside.

Bakken Bears

Team FOG Næstved måtte se sig slået på hjemmebane af Bakken Bears i anden kamp i finaleserien. De tabte kampen 69-83.

Basketligaen

Der var både været op- og nedture hos Holbæk-Stenhus i deres første sæson i Basketligaen. For en af holdets profiler, William Vang, har det...

Basketligaen

BMS Herlev har mandag offentliggjort, at de har forlænget aftalerne med Andreas Mortensen, Mile Nedic og Danijel Marsenic, der dermed alle er klar til...