Bakken Bears vinder i sæsonåbner – Berg og Churchill imponerer

En ny sæson er lig med en ny start for holdene i Basketligaen.

En ny start betyder også, at sæsonpremieren oftest byder på flere nye bekendtskaber, og fredag aften stiftede de fremmødte fans i Sparekassen Danmark Basketball Center i det nordlige Aarhus bekendtskab med flere nye bjørne, da BC Copenhagen kom på besøg.

Af nye spillere blev Bakken-fansene introduceret for amerikanerne Malik Parsons og Deandre Pinckney, mens også den blot 17-årige Frederik Drejer, der er hentet i SISU, fik debut i landets bedste række.

Og så var der Bakken-comeback til Sylvester Berg, der efter en årrække i Spanien er hjemvendt til Smilets By, og den danske landsholdsspiller imponerede i sin første kamp tilbage i Basketligaen – en kamp, som Bakken Bears vandt med 93-80.

Det var dog gæsterne fra hovedstaden, der kom bedst fra land i de to holds sæsonåbner, og her var det nogle af de nye BC Copenhagen-spillere, der gjorde sig positivt bemærket.

God Copenhagen-start

BC Copenhagen har sommeren over styrket truppen med Mathias Bak, Martin Poulsen og William Vang, og alle tre BC-debutanter viste lovende takter fra kampens start. Derudover var der også debut til Jesper Krone, der er holdets nye cheftræner.

Efter en sløv start med mange missede afslutninger fik BC Copenhagen bragt sig foran med 6-13 efter et par gode aktioner af de nye spillere William Vang og Mathias Bak samt den 38-årige veteran Durell Vinson, der tidligt i opgøret gav Bakken en forsmag på, hvad der ventede dem resten af kampen.

Den gode Copenhagen-start tvang Bakken-cheftræner Anders Sommer til at tage kampens første timeout. Derefter stemplede Sylvester Berg ind i kampen, og knap et minut senere kom den 25-årige forward på tavlen for første gang med to point. Kort efter fulgte Berg op med en treer, der udløste et stort jubelbrøl og udlignede stillingen, 13-13.

Anders Sommers timeout havde givet pote, og Bjørnene fortsatte det gode spil i den sidste halvdel af første periode, der sluttede 27-17 i Bakkens favør.

Efter kampens første ti minutter stod Sylvester Berg med ni point. For BC var det Durell Vinson, der førte an med otte point.

Bakken

BC Copenhagen kom strålende ud til første periode og gik en smule ned i kadence i den sidste halvdel af perioden, men i anden periode var det helt omvendt for Nørrebroholdet.

Bakken Bears kom ud til anden periode med et brag og gik på et 14-2 run. Pludselig var stillingen 41-18, og gæsterne var på hælene.

Copenhagen, anført af Durell Vinson, Mathias Bak og Martin Poulsen, fik dog afværget katastrofen og kunne gå til pause bagud med 53-39.

Bakken Bears var altså komfortabelt i front i pausen, og i tredje periode blev føringen udbygget yderligere med fire point.

Bears var i fuld kontrol over kampen og var aldrig ved at sætte føringen over styr, men BC Copenhagen kæmpede bravt i fjerde periode, som de endda gik hen og vandt med 17-22. Det var imidlertid ikke nok til at levere comebacket mod Bakken.

Med to minutter tilbage af opgøret blev den nye Bakken-spiller Frederik Drejer sendt på banen til sine første minutter i Basketligaen, og det danske stortalent kvitterede med en scoring på sin første boldbesiddelse. Velkommen til Basketligaen.

Kampen sluttede 93-80.

Opgørets topscorer var BC Copenhagen´s Durell Vinson med 20 point. Topscorer for Bjørnene var Sylvester Berg og Noah Churchill hver med 17 point.

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Estiske Keila Coolbet blev sat på plads af Bakken Bears, der sejrede på udebane med cifrene 48-82.

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Team FOG Næstved må sige farvel til amerikanske Max Rice, der har ønsket at vende hjem til USA.

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

Team FOG Næstved sikrede sig en flot sejr torsdag aften, da de efter overtid besejrede Randers Cimbria med 114-109.

Bakken Bears kom godt fra land i den nye sæson i European North Basketball League, da engelske Bristol Flyers blev slået med 83-72.

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits er fortsat ubesejret i sæsonen, efter de lørdag slog Holbæk-Stenhus på hjemmebane.

Trods en flot første halvleg led Bears Academy lørdag eftermiddag et nederlag til Randers Cimbria på 93-73.