fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears tager revanche og ydmyger BMS Herlev

Bakken Bears leverede en præstation af høj kaliber, da de lørdag eftermiddag udspillede BMS Herlev med 95-66 på hjemmebane i Aarhus.

Foto: Championsleague.basketball

Der var en fed kamp på menuen, da BMS Herlev i Aarhus gæstede de forsvarende danske mestre Bakken Bears i Sparekassen Danmark Basketball Center.

Gæsterne gik ind til kampen med håneretten, idet de tilbage i oktober hentede en sensationel sejr over de 20. dobbelte danske mestre på 78-71. BMS Herlev var dengang stærkt undertippede, men tog fusen på de dominerende aarhusianske bjørne, der derfor havde en revanche til gode denne lørdag.

BMS Herlev har været den positive overraskelse i denne sæson, og forud for braget i Smilets By havde sæsonen budt på ni sejre og fem nederlag. Bakken Bears havde favoritværdigheden i lørdagens kamp i Basketligaen, men med Herlevs gode sæson in mente har Bakken-trænerstaben næppe tilladt spillerne at hvile på laurbærrene.

Lørdagens kamp endte dog aldrig med at få den samme spænding og intensitet som kampen i Herlev for nogle måneder siden. Bakken Bears spillede Herlev ud af banen og tog endnu en sejr i Basketligaen på 95-66.

I forbindelse med opgøret gav Bakken Bears debut til 18-årige Silas Oriane, der tidligere på ugen blev rykket op i Bakken-truppen fra Bears Academy. Oriane vil i resten af denne sæson således være registeret som dobbeltlicensspiller og spille for begge Bears-hold.

Jukic og Knudsen viste vejen

Det var tydeligt fra kampens start, at BMS Herlev havde svært ved at dæmme op for Bears-defensiven. Kampens første scoring stod BMS Herlevs Eamonn Joyce imidlertid for, men Bjørnene var holdet, der kom bedst fra land.

Ryan Evans, der var den helt store profil i Bakkens kamp mod ´lillebror´, Bears Academy, tidligere på ugen, indledte kampen med et misset skud, men i næste forsøg åbnede den tidligere Most Valuable Player i Basketligaen sin pointkonto. Evans-scoringen var Bakkens første i kampen.

Derefter fik hjemmeholdet gang i Darko Jukic, der brændte varm tidlig i kampen. Jukic, der ligeledes har en Most Valuable Player-pris i Basketligaen på sit CV, stod for Bakkens første otte af ti point.

Efter kampens første fem minutter var værterne foran med 10-4.

Med to minutteer tilbage af første periode steg den højtflyvende danske landsholdsspiller Gustav Knudsen til vejrs og dunkede to point i kurven til stor begejstring for de mange fremmødte fans på lægterne. Og heldigvis for Bakkens-fansene var det ikke det sidste, de så til den danske highlights-maskine.

Bakken Bears var foran med 26-15 efter første periode og var så småt på vej til at stikke af fra det unge Herlev-mandskab, der var stærkt udfordret.

De blåklædte gæsters Eamonn Joyce sluttede første periode med en buzzer beater-treer, der pyntede lidt på stillingen.

Gustav Knudsen scorede ni point i første periode. Darko Jukic havde otte point efter ti minutter.

Gustav Knudsen dominerede

Bakken Bears fortsatte dominansen i anden periode, og det samme gjorde 19-årige Gustav Knudsen. Efter et lille minut af anden periode lavede Herlevs August Haas en sløset fejl, som Knudsen udnyttede. Det danske stortalent stjal bolden og kunne lægge to point i kurven.

Et minut senere var det igen Gustav Knudsen,  der fik tilskuerne op at stå fra de grønne klapstole. Angrebet startede med et steal af Elijah Childs, som sendte bolden videre til Ryan Evans. Evans havde motorvej mod kurven og muligheden for at lægge to lette point i kurven, men Evans satte foden på bremsen.

Amerikaneren havde nemlig set Gustav Knudsen komme løbende i høj fart. Evans leverede en næsten millimeterpræcis alley-oop-aflevering, som Knudsen fuldendte med et dunk.

Bakken Bears kørte på i anden periode og var i fuld kontrol over kampen.

Med halvandet minut tilbage kom Silas Oriane, der i sommer kom til Aarhus fra Falcon Basketball, ind til sin debut for Bakken Bears.

Bakken Bears gik til pause komfortabelt i front med 55-31. Herlev sluttede nok engang perioden med en buzzer beater. Denne gang var det Marqus Marion, der fik sluppet bolden før buzzeren lød.

Bakken legede med Herlev

Bakken Bears havde kampen lige, hvor de ville have den, men BMS Herlev har adskillige gange i denne sæson vist, at de er i stand til at lave et godt comeback.

Det skete dog ikke i lørdagens ene kamp i Basketligaen. Bakken Bears cruisede kampen hjem og sejrede med 95-66. Tredje periode blev vundet med 20-14 af Bears, mens hjemmeholdet mistede lidt koncentration i fjerde periode og i stedet var i humør til at lave lidt underholdning.

Det fik blandt andet en velspillende Darko Jukic til at forsøge sig med et vildt 360-dunk, der dog i stedet blev takseret til et layup. Bakken havde gjort det til lidt af en legestue, og trods dunket ikke var perfekt kunne Jukic ikke gøre andet end at løbe tilbage i forsvaret med et stort smil på munden.

Med tre minutter tilbage af kampen leverede Silas Oriane sin første scoring i en Bakken Bears-uniform, og hvilken scoring det var. Bears-debutanten kom flyvende i luften, greb en aflevering og smadrede bolden i kurven – en mindeværdig første scoring, der også blev reageret heftigt på fra alle i hallen.

Kampens topscorer var brandvarme Gustav Knudsen med 25 point, hvilket er danskerens nye career high i Basketligaen.

Topscorer for Herlev var Eamonn Joyce med 21 point. Joyce leverede en hæderlig indsats og ramte fem skud fra distancen. Bakken havde seks spiller med ti eller flere point.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Der var drama til det sidste i Skovlunde hallen, da BMS Herlev besejrede Holbæk-Stenhus i første runde i Playoff B. Efter en kamp med...

Bakken Bears

Bakken Bears sikrede sig et godt udgangspunkt, da de fredag aften besejrede Newcastle Eagles med 87-92 i den første af to kvartfinaler i European...

Basketligaen

Svendborg Rabbits profilen, Jacob Enevold Jensen, indstiller sin professionelle basketballkarriere med øjeblikkelig virkning. Han har spillet på sydfyn siden august 2017.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.

Basketligaen

Kampen om placeringerne i top seks er blevet afgjort. Det blev Værløse Blue Hawks, der sikrede den sidste plads. Det gjorde de efter sejren...

Basketligaen

Den regulære sæson blev afsluttet med at brag, da de to tophold Bakken Bears og Team FOG Næstved mødte hinanden.

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.