fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears tager første stik mod ’lillebror’

Bakken Bears indledte dette års slutspil med en overbevisende sejr over Bears Academy, og er dermed foran 1-0 i slutspilsserien.

Foto: championsleague.basketball

Tirsdag aften blev kvartfinaleserien mellem Bakken Bears og Bears Academy skudt i gang, da førstnævnte tog imod bysbørnene på den delte hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen.

Bakken Bears gik også ind til kampen i storform efter weekendens pokalfinalesejr over Horsens IC og som vinder af grundspillet. Dermed er Bakken Bears førsteseedet i slutspillet, mens Bears Academy må tage til takke med at være ottendeseedet.

Grundet dobbeltlicensreglerne havde Bakken sågar plukket flere af de største profiler fra modstanderen, i form af Anton Harbo, Magnus Møllgaard og Mads Bro Hansen, hvorfor Bears Academys chancer for en overraskelse var svære at få øje på.

Den forventede niveauforskel kom da også til syne fra første minut. Det var tydeligt, at Bakken havde indstillet sig på at lukke kampen tidligt, hvorfor forhåndsfavoritterne kom blæsende ud til opgøret. Steffen Wichs tropper kunne allerede ved halvleg skimte sejren, da man havde bragt sig foran med 32-point, efter stor succes bag 3-pointslinjen.

Bakken Bears glemte dog at spille, hvorfor Bears Academy halede ind på hjemmeholdet i tredje periode, som BA vandt med 13 point. Dette var dog ikke nok til at vende opgøret, da Bakken lukkede opgøret i sidste periode.

Dermed fører Bakken Bears slutspilsserien med 1-0 efter en 100-77-sejr.

Bakken Bears var uden en række profiler i form af Adama Darboe, Darko Jukic, Tylor Ongwae og Deshawn Stephens. Dette betød, at Bakken blot havde otte spillere til rådighed.

Dominerende begyndelse gjorde udfaldet

Det var Bakken Bears, der kom bedst fra land og bragte sig hurtigt foran med 15-6 i løbet af de første minutter. Bakken Bears kunne takke QJ Peterson for den tidlige føring, og den brandvarme guard fortsatte med at score efter behag, som perioden lakkede mod enden. Derfor var Bakken Bears også foran med 32-13 efter de første 10 minutter.

Bears Academy havde det også svært i anden periode, hvor Bakken Bears fortsatte de gode takter, der langsomt distancerede udeholdet. Derfor kunne hjemmeholdet også gå til pause foran med 57-25.

Med en 32-pointsføring skulle meget gå galt for Bakken Bears, hvis Bears Academy for alvor skulle spille med om sejren.

Der kom dog fornyet spænding ind i kampen, da Bears Academy kom som forvandlet ud til anden halvleg, hvor BA vandt en rodet tredje periode med 27-14. Dermed var det undertippede Bears Academy bagud med 19 point med 10 minutter igen.

Selvom Bears Academy havde vundet tredje periode, var det mere eller mindre en formalitetssag, før at Bakken Bears kunne bringe sig foran med 1-0 i det samlede regnskab. Bakken viste rutinen i sidste periode og spillede dermed sejren hjem på kontrolleret vis.

QJ Peterson-show

Hos Bakken Bears var bedste mand QJ Peterson, der blev kampens topscorer med sine 36 point, 5 assists, 7 rebounds og 4 steals. Daniel Mortensen spillede også en god kamp, hvor han lavede 20 point og 8 rebounds.

Hos Bears Academy var der flere gode præstationer, hvor det var holdets anfører Jacob Vistisen, der blev holdets topscorer med sine 17 point. Magnus Jespersen lavede en double-double bestående af 12 point og 11 rebounds, mens Marius Sørensen blot var to assists og en enkel rebound fra en triple-double. Han lavede dermed 12 point, 8 assists og 9 rebounds.

Det andet opgør i slutspilsserien spilles d. 9. april, hvor Vejlby-Risskov Hallen atter danner rammen for slutspilserien. Denne gang bliver det med Bears Academy med hjemmebanefordelen – på papiret.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Den kronjyske klub har valgt at stoppe samarbejdet med deres træner, Martin Knezevic, der kom til klubben i sommers.

Basketligaen

Bakir Serdarevic var igen topscorer, da danskerens hold Club Básquet L´Hospitalet slog Gran Canaria med 85-69.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne Skyler Flatten har efter en katastrofal start hos PAOK BC fundet ny klub. Fremover skal Flatten tørne ud for et...

Bakken Bears

Kvartfinalerne blev sidste stop for fire hold. Der var dog ikke nogle overraskende hold, som kom videre til næste runde i pokalen.

Basketligaen

Både Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved vandt overbevisende, da Rabbits slog BMS Herlev, og Næstved besejrede BK Amager.

Bakken Bears

Det gik uden problemer for Bakken Bears, der onsdag aften var på besøg hos Holbæk-Stenhus. Selv med flere erfarne spillere ude formåede Bjørnene alligevel...

Bakken Bears

Bakken Bears er fortid i denne sæsons udgave af FIBA Europe Cup, men der er gode nyheder for Bakken Bears omkring deres seks kampe...

Basketligaen

En gammel kending af Randers Cimbria vender tilbage. I dag har klubben offentliggjort, at de har hentet Bakary Camara tilbage.