Bakken Bears straffede stort Randers-kollaps og sikrede førstepladsen i grundspillet

Bakken Bears sikrede fredag aften førstepladsen i grundspillet i Basketligaen, da de besejrede Randers Cimbria med 109-84 efter en dramatisk kamp, hvor dommerne kom i fokus.

Når Bakken Bears spiller op til deres bedste, er der ingen hold i Basketligaen, der kan matche dem.

Fredag aften var Randers Cimbria på besøg i Sparekassen Danmark Basketball Center, og fredag lignede indledningsvist en af de dage, hvor Bakken Bears, der var ramt af flere afbud, var et stykke fra deres vanligt høje niveau.

Men en begivenhedsrig tredje periode ændrede kampbilledet totalt. Bakken Bears besejrede Randers med 109-84 og sikrede dermed førstepladsen i Basketligaens grundspil

Kollaps i tredje periode gjorde udfaldet – Evans med vild statline

Første halvleg i topbraget i Basketligaen var helt jævnbyrdig, 45-45. De to hold fulgtes ad, og gæsterne fra Randers kunne gå til pause med en god fornemmelse. En overraskelse lå måske og lurede ude i kulissen.

Tredje periode skulle dog vise sig at blive rigtig dyr for Randers, der leverede, hvad der bedste kan beskrives som et kollektivt kollaps – et kollaps, der vendte kampen på hovedet.

Holdet oplevede modgang i form af flere tekniske fejl, der blandt andet resulterede i en udvisning til Randers-cheftræner Charlie Burgess, og det blev straffet af Bakken Bears. Randers mistede koncentrationen og kunne ikke finde et modsvar.

Bakken kørte Randers over i tredje periode, der blev vundet af aarhusianerne med 35-16, og det kom gæsterne aldrig tilbage fra. Bakken Bears satte Randers på plads i anden halvleg og sejrede med 109-84.

Kampens topscorer var udeholdets Josh Fortune med 25 point. Topscorer for Bakken Bears var Gustav Knudsen med 21 point. Både Michel Diouf, Ryan Eva og Deandre Pinckney scorede 20 point for Bakken.

Mest bemærkelsesværdige statistik stod Bakkens Ryan Evans for, idet han leverede en triple-double på 20 point, 11 rebounds og ti assists. En triple-double er en statistik, man næsten på daglig basis støder på i NBA, men i Basketligaen er der langt mellem dem.

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.