fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears sikrede sig en plads i DM-finalen for 15. år i træk!

Svendborg Rabbits kom ud og bed fra sig i tredje kamp i serien mod Bakken Bears, der er videre til DM-finalerne mod enten Horsens IC eller SISU.

Vejlby-Risskov Hallen var pakket her til aften, da kamp 3 skulle spilles mellem hjemmeholdet, Bakken Bears og gæster fra Svendborg Rabbits.

Startopstillingerne for de to mandskaber

Bakken Bears: Mike Gesell, Thomas Lærke, Devaughn Akoon-Purcell, Nicolai Iversen & Michel Diouf

Svendborg Rabbits: Axel Karason, Alexander Bak, Lee Moten, Harding Nana & Stefan Bonneau

Første quarter bød på en solid start til gæsterne fra Fyn, der bragte sig foran 2-9 og senere 5-17. En super start til Rabbits, der ikke kunne have ønsket sig en bedre start på en kamp, der var livsvigtig for at holde deres sæson og håbet om en finaleplads i live.

Bakken tog dog en timeout og gik derefter på et 7-o run, hvilket også fik sat lidt ild til de mange mennesker, der var mødt op til kampen i dag.
Med cirka halvandet minut igen af første quarter kom Bakkens amerikaner, John Williamson, op med et af de bedste dunks, der er blevet set i Basketligaen i denne sæson, da han i et fastbreak sprang over Harding Nana og hamrede den i kurven.

Det var dog stadig Svendborg, der var i front, da første quarter var ovre ved stillingen 18-25.

Andet quarter startede også, som Svendborg ønskede det. De kom foran 21-32 og virkede til at have kontrol over kampen, som man havde forventet, Bakken ville styre helt og aldeles med en god hjemmebane i ryggen.
Men hjemmeholdet smed bolden væk igen og igen, og det kostede i den anden ende, hvor Svendborg kunne lægge nogle nemme point i kurven.
Men som man så ofte siger, er basketball et spil om runs, og det var også, hvad folk fik at se i dag. De tog hold havde hver deres momenter, men det var altså Svendborg, der var mest konstante i første halvleg.
Stillingen gik til 34-37 og derefter til 37-50, hvilket Stefan Bonneau havde stor del i med hele 20 point for Rabbits i første halvleg, der endte med en stor og overraskende føring 39-54 til Svendborg Rabbits.
En fantastisk indsats af et Svendborg-hold, der var kolde og kyniske i de momenter, hvor Bakken brændte skud og tabte bolde.

I anden halvleg kom Bakken lidt mere aggressivt ud og især i forsvaret blev tempoet skruet op. Det kunne ses i den anden ende, hvor de kom lettere til deres scoringer. Det gav dem et kæmpe momentum og pludselig var stillingen 60-59 til hjemmeholdet.
Nu kogte Vejlby-Risskov Hallen for alvor, hvor hjemmeholdets tilskuere kunne begynde at dufte finalepladsen.
Med en formidabel præstation i den defensive ende kunne Bakken slutte tredje quarter af med en føring på 69-65. Tredje quarter endte altså 30-11 i Bakken Bears’ favør.

Fjerde quarter blev lige så intens, som man kunne forvente. Lydniveauet var på sit højeste og det var tydeligt at spore, at kampen var af enorm betydning for begge hold. Holdene byttede scoringer i hver ende, og ingen af holdene kunne for alvor trække fra.

Med lige under to minutter igen var stillingen 84-83. Thomas Lækre gjorde det til 87-83 med en stor treer, og dermed begyndte det at se svært ud for gæsterne, da Harding Nana med et minut igen missede et helt åbent layup, der kunne have bragt sejren indenfor rækkevide igen. Med et 45 sekunder igen og to ramte straffekast fra Akoon-Purcell blev stillingen til 90-83.

Svendborg formåede ikke at komme tilbage i kampen og dermed sikrede Bakken Bears sig en plads i det, der bliver deres 15. DM-finale i træk.

Kampens topscorer blev Steffan Bonneau med 28 point for Svendborg Rabbits, og for Bakken Bears blev det Devaughn Akoon-Purcell med 19 point samt fem rebounds og tre assists.

Foto: Ben Armolaitis, Fullcourt.dk

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears sikrede sig et godt udgangspunkt, da de fredag aften besejrede Newcastle Eagles med 87-92 i den første af to kvartfinaler i European...

Basketligaen

Svendborg Rabbits profilen, Jacob Enevold Jensen, indstiller sin professionelle basketballkarriere med øjeblikkelig virkning. Han har spillet på sydfyn siden august 2017.

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.

Basketligaen

Den regulære sæson blev afsluttet med at brag, da de to tophold Bakken Bears og Team FOG Næstved mødte hinanden.

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.

Bakken Bears

Bakken Bears skal i kvartfinalen i ENBL møde Serios Group Newcastle Eagles. Bakken Bears er grundet deres andenplads i gruppespillet tildelt den fordel, at...

Bakken Bears

Bakken Bears begrænsede Landstede Hammers til lave 56 point, men alligevel måtte de gå tomhændet fra tirsdagens European North Basketball League-brag.

Bakken Bears

Bakken Bears meddeler tirsdag, at der er få billetter tilbage til braget i ENBL mod hollandske Landstede Hammers.