Bakken Bears rider videre på sejrsbølgen

Bakken Bears hentede lørdag eftermiddag endnu en sikker sejr i Basketligaen, og fortsætter de dominerende takter fra midtugen.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Efter onsdagens Champions League sejr over Iberostar Tenerife, skulle Bakken Bears lørdag eftermiddag igen i aktion i Basketligaen.

Denne gang med Vejlby-Risskov Hallen som hjemmebane i et opgør, hvor Team FOG Næstved var på besøg i det østjyske.

Efter en kamp, der var præget af mange turnovers og fejl, måtte Næstved endnu en gang se sig slået af Bakken Bears, der efter en dominerende første quarter aldrig for alvor var tæt på at smide sejren væk.

Bakken sætter tidligt tingene på plads

Fra kampens begyndelse var det hjemmeholdets DeShawn Stephens og Daniel Mortensen, der udemærkede sig i begge ender af banen. Mortensen sænkede to hurtige 3-pointsscoringer, mens Stephens først blokerede gæsternes Frederik H. Nielsen, og efterfølgende lagde fire point i kurven i den anden ende. Først 2 point på straffekst, derefter 2 point på en alley-oop scoring, med førnævnte Mortensen som afsenderen bag lopafleveringen.

Det gav Bakken Bears en tidlig føring på 12-4, der udnyttede, at Næstved slet ikke kunne få sammenhæng i det offensive spil. Det betød også, at Bakken var foran 32-15, ved første quarters afslutning.

Bedre blev det dog for gæsterne efter starten på andet quarter. Her blev tempoet skruet i vejret og afslutningsfrekvensen gik samme vej.

Det betød ikke færre fejl, men Bakken der havde set overlegne ud i første quarter, virkede nu menneskelige i deres offensivespil, og efter et 7-0 run fra Næstved, var udeholdet nu kun bagud med 10-point og en snært af momentum på deres side.

Desværre kom Næstved aldrig tættere på Bakkens føring end det, og da de sjællandske gæster kom i holdfejl med fem minutter tilbage af første halvleg, erobrede værterne igen momentum i kampen.

Efter et fastbreak dunk fra DeShawn Stephens kunne Bakken Bears gå til pause med en føring på 51-38.

Næstved kom godt ud til anden halvegs start, og var anderledes skarpe under kurven. Omvendt så det til gengæld ud defensivt, hvor de i erkendelse af at deres mand-mand forsvar ikke kunne hamle op med Bakkens Big Men, gik over til et zoneforsvar.

Zoneforsvaret var dog på ingen måde en succes, da Adama Darboe fandt det ene hul efter det andet til at iscenesætte Stephens, Jukic og Diouf på skift.

Da tredje quarter blev til fjerde, havde Bakken opbygget sit største forspring på 21 point.

Forspringet holdt fjerde quarter ud, og på trods af flere gode perioder i opgøret, var Næstved oftest overmatchet. Det resulterede i en 110-88 sejr til Bakken Bears.

Kampens individuelle præstationer

Kampens topscorer blev QJ Peterson, der på vanlig vis spillede en effektiv kamp, og på under 17 minutter leverede 20 point.

Fra Næstved viste nyerhvervelsen Frederk H. Nielsen sine enskaber som spilfordeler, og diskede op med 14 assists, mens Miki Novovic blev holdets topscorer med 15 point.

Se andre spændende artikler