Bakken Bears erobrer førstepladsen med derby-sejr

Bakken Bears overtog lørdag førstepladsen i Basketligaen, da de besejrede ærkerivalerne Horsens IC med 83-66.

Horsens IC sidder ikke længere på førstepladsen i Basketligaen.

Lørdag eftermiddag måtte de overlade positionen til Bakken Bears efter en aarhusiansk storsejr i Sparekassen Danmark Basketball Center på 83-66.

Efter en tæt første periode tog det fart i anden periode, hvor Bakken Bears distancerede sig fra Horsens IC, og det kom De Gule aldrig tilbage fra.

Med sejren på 17 point er Bakken Bears bedst indbyrdes med Horsens, der i starten af marts slog Bakken med ti point.

Skidt anden periode af gæsterne

Lørdagens jyske derby i Sparekassen Danmark Basketball var indledningsvist en tæt affære, hvor holdene skiftevis var i front, men i anden periode skiftede kampen karakter.

Horsens IC Kur Jongkuch fik en god start på opgøret med fem point tidligt i kampen, mens det for Bakken var den tidligere HIC-spiller Skyler Bowlin, der kom bedst fra land med otte point i første periode.

Gæsternes Gage Davis havde seks point og seks rebounds efter første periode.

Efter de første ti minutter havde Bakken en lille føring på 20-17.

Denne føring blev dog markant udbygget i anden periode, hvor Bakken Bears stak af fra Horsens IC.

Anden periode bød på hårdt fysisk spil, der rystede nogle slag af sig til Gage Davis, der kortvarigt måtte ud på bænken med en blødende rift ved øjet, Noah Churchill og Sylvester Berg. Alle tre spillere kunne heldigvis spille videre.

Med knap syv minutter til pause var stillingen 30-24, men det skulle hurtigt blive langt værre for De Gule. Godt og vel tre minutter senere havde Bakken bragt sig foran med 16 point efter et 10-0 run.

Horsens IC kunne efter en skidt anden periode gå til pause bagud med 52-36.

Det blev aldrig tæt

Udeholdet havde en stor udfordring foran sig ved anden halvleg start. Et hul på 16 point skulle lukkes, men det var ikke ligefrem fordi, at de første fem minutter af anden halvleg vækkede optimisme for de cirka 50 medrejsende Horsens-fans.

I defensiven havde de kontra anden periode fået strammet en smule op og holdt Bakken på fem point i løbet af de første fem minutter, men offensivt var tredje periode ingen succes for HIC.

Og når offensiven ikke sidder lige i skabet er det svært at lukke et hul på 16 point mod de dominerende bjørne. Bakken Bears vandt tredje periode med 18-12.

I fjerde periode fik Horsens hentet lidt ind på Bakken, men det gik aldrig hen og blev tæt, og det ændrede ej heller på, at Bakken nu er bedst indbyrdes med ærkerivalerne i Playoff A.

Bakken Bears er dermed tilbage på førstepladsen i Basketligaen, mens Horsens IC glider ned på andenpladsen.

Kampens topscorer var Michel Diouf med 19 point. Gustav Knudsen scorede 15 point, mens Skyler Bowlin scorede 13 point mod sit tidligere hold.

Topscorer for Horsens var Gage Davis med 12 point. Davis sluttede dertil med lige så mange rebounds.

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Estiske Keila Coolbet blev sat på plads af Bakken Bears, der sejrede på udebane med cifrene 48-82.

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Team FOG Næstved må sige farvel til amerikanske Max Rice, der har ønsket at vende hjem til USA.

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

Team FOG Næstved sikrede sig en flot sejr torsdag aften, da de efter overtid besejrede Randers Cimbria med 114-109.

Bakken Bears kom godt fra land i den nye sæson i European North Basketball League, da engelske Bristol Flyers blev slået med 83-72.

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits er fortsat ubesejret i sæsonen, efter de lørdag slog Holbæk-Stenhus på hjemmebane.

Trods en flot første halvleg led Bears Academy lørdag eftermiddag et nederlag til Randers Cimbria på 93-73.