fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears er semifinaleklar og bryder flere rekorder efter historisk præstation

Bakken Bears slog flere rekorder, da de forsvarende mestre gav bysbørnene fra Bears Academy en historisk lussing med hele 69 point.

Undertippede Bears Academy havde ryggen mod muren, da de tirsdag aften besøgte Bakken Bears på den delte hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen. Efter de første to opgør kunne Bakken Bears med en sejr booke billetten til semifinalerne.

Selvom de fleste nok havde forestillet sig, at det også skulle ende sådan, var det nok samtidigt de færreste, der havde forestillet sig, at der også ville blive slået flere rekorder i samme kamp.

Bakken Bears viste sig bedst fra start til slut og havde definitivt lukket kampen efter tredje periode, hvor Bakken var foran med 53 point. Bakken fortsatte dog storformen og vandt samtlige perioder med mindst 13 point, hvorfor kampen endte med hele 135-69.

Dette er dermed den største slutspilsejr i Basketligaen nogensinde. Og som det ikke skulle være nok, så tangerer Bakken Bears nu også Svendbords andenplads, fra 2004 mod AaB Basket, over flest point i en basketligakamp med 135 point, mens de aarhusianske bjørne også tager førstepladsen for flest point i en slutspilskamp.

Her stopper det ikke, for Bakken Bears kravler også op på andenpladsen over flest 3-pointsscoringer i en Basketligakamp med sine 25 styks, hvilket også er nok til at tage førstepladsen over 3-pointsscoringer i en slutspilskamp.

Værd at bemærke er dog, at statistikerne kun går tilbage til 2002.

Den historiske præstation blev en realitet uden brugbar hjælp fra flere fraværende profiler, da Bakken Bears var uden Darko Jukic, Deshawn Stephens og Tylor Ongwae.

Bears Academy var samtidig uden Magnus Møllgaard, Anton Harbo og Mads Bro Hansen, som alle var til rådighed for netop Bakken Bears.

Historisk kynisme foran ringen

Ligesom i forrige kamp i slutspilserien mellem Aarhus-holdene gik Bears Academy uimponeret ind til opgaven og forsøgte på at spille sine chancer. Denne tilgang lykkedes Academy også med i kampens første minutter, hvorefter Bakken Bears stille og roligt fik gang i sit spil og viste, hvorfor de var storfavoritter til at tage sejren.

At Bakken Bears ville trykke Academy med deres høje og kyniske niveau i kampens første perioder, kom ikke som nogen stor overraskelse, eftersom dette har været planen for Steffen Wichs tropper i de forrige opgør i serien.

Derfor kunne Bakken Bears også gå til pause foran med 70-41.

Føringen var særligt skabt efter høj effektivitet bag 3-pointslinjen, hvor Bakken havde ramt hele 12 til pause modsat Academys ene.

Hvor BA var kommet bedst ud til tredje periode i to forrige kampe, ændrede dette sig i tirsdagen opgør. Det var tydeligt, at Bakken Bears ikke ville tillade, at bysbørnene skulle øjne muligheden for at komme tilbage i opgøret. Derfor fejede Bakken Bears al modstand af vejen og vandt tredje periode med hele 32-8, hvorfor kampen definitivt var lukket med en føring på 102-49 med 10 minutters spil igen.

Selvom kampen for længst var afgjort fortsatte Bakken Bears, hvor de slap og vandt også sidste periode overbevisende med 33-20.

Bakken-bænken gjorde forskellen

Hos Bakken Bears var der en overflod af gode præstationer, hvor alle spillere kom på scoringstavlen. Holdets topscorer blev QJ Peterson der lavede 29 point, der ikke var langt fra en triple-double med sine 10 rebounds og 7 assists. Daniel Mortensen lavede 23 point, mens fem andre bjørne nåede et tocifret pointantal.

For Bears Academy blev holdets topscorer Keane Thomann, der lavede 16 point, mens Jermain Ballisager Webb lavede 13 point.

Nederlaget betyder, at Bears Academys sæson er lakket mod enden, imens Bakken Bears kan se frem til at møde Svendborg Rabbits.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Møller skal i den kommende sæson spille for svenske Malbas.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Jimmy Moore stopper som cheftræner for Svendborg Rabbits efter to sæsoner. Amerikaneren førte i sidste sæson Rabbits til en pokaltitel og sølvmedaljer i Basketligaen.

Bakken Bears

Den danske landsholdsspiller Gustav Knudsen skifter tilværelsen i Spanien hos Zaragoza ud med Danmark og Bakken Bears.

Basketligaen

Arbejdshandskerne er fundet frem hos Holbæk-Stenhus, der efter oprykningen til Basketligaen er igang med at danne en kampdygtig trup. Tirsdag har klubben offentliggjort en...

Basketligaen

Magnus Høj skifter til Bears Academy. Det har klubben offentliggjort på facebook.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus har søndag offentliggjort, at deres kaptajn, Pablo López Macías, også vil være at finde på holdet i den kommende sæson.

Basketligaen

Bubu Palo, der i den forgangne sæson tørnede ud for Team FOG Næstved, skifter til ALM Evreux Basket i den næstbedste franske række.