fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

BL: Bakken Bears er danske mestre 2012/2013

Allerede to timer før kampstart var der en lang kø af forventningsfulde tilskuere foran hallen i Svendborg, der bare ventede på at komme ind til årets højdepunkt i dansk basketball. I en mere end propfyldt arena på sydfyn med 1.500 tilskuere på lægterne i Svendborg, fik vi derfor her til aften en ny ”gammel” dansk mester 2012/2013, efter 7 heftige og intense kampe i finaleserien. Og sikke en kulisse der blev sat for kampen. En fantastisk stemning, ideel til dette mesterskabsbrag.

Svendborg Rabbits var sat til vægs af bjørnene efter at være kommet baggud 2-0 i serien. Herefter blev det mere end spændende idet Svendborg udligner serien til 2-2 med to sejre i træk, hvor holdene efterfølgende skiftevis tager en sejr hver, indtil serien kom ud i denne syvende, og altafgørende kamp torsdag aften.

Læs også: Rabbits holder liv i gulddrømmen

Charlie Parker fra Bakken Bears satte gang i kampen med et dunk efter ca. to minutters spil, og det var især Bakken Bears der tog overtaget i starten af første periode, og lignede et hold der spillede uden nerver. Svendborg Rabbits derimod, gav ikke op, men er desværre alt for ueffektive med mange dumme beslutninger og turnovers, som resulterer i et kollaps, og betyder at de er baggud 10-24 med 2 minutter igen af første periode. Resultatet efter første periode er 16-26.

Craig Pedersens tropper vågnede dog op i anden periode, og kommer meget hurtigt tilbage i kampen. Efter efter blot to minutter står det 22-26, og Bears coach Steffen Wich ser sig nødsaget til at tage en timeout. Bakken Bears bider igen fra sig, og selvom hjemmeholdet har fået en del momentum har de besvær med at holde resultatet tæt, idet Bakken Bears bare er bedre. Især Svendborgs Donald Rutherford med 18 point i de første 20 minutter sørger for at det ikke skal gå helt så galt, som i første periode. Ved halvleg står det 42-45 til Bakken Bears.

Læs også: Mikkel Plannthin: Vi giver alt hvad vi har!

Efter pausen kommer der en smule mere ro over spillet i begge lejre, og selvom gæsterne fra Bakken nu begynder at lave dumme fejl, er det stadig dem der sidder i føresædet i hele tredje periode. En ting der dog ikke går Bakkens vej, er det faktum at Nicolai Iversen får sin fjerde fejl, hvilket kan koste holdet dyrt. Heldigvis gør det dog ikke den store forskel i sidste ende. Gæsterne spiller desuden utrolig godt forsvar, hvilket er grunden til at de stadig er foran. Hjemmeholdets Mikkel Plannthin hæver dog sit niveau, men selv med den store opbakningen fra publikum, lykkedes det ikke at komme i front. Efter tredje periode fører Bakken Bears 61-65.

En meget tæt kamp, bliver i fjerde periode endnu tættere, og rigtig godt forsvar er endnu en gang nøglen til føresædet. Noget som hjemmeholdet iøvrigt endnu ikke har klaret med ligeså stor succes som gæsterne. Det er desuden meget svært at finde fejlene hos Bakken Bears, der gang på gang sætter bolden i kurven uden de store problemer. Gæsterne formår desuden endnu engang at ruinere Svendborg i reboundspillet, som de vinder 47-31. Et tydeligt eksempel på det fantastiske forsvar Steffen Wichs mandskab stillede op til kampen.

Værterne fra Svendborg kommer aldrig nogensinde i front i kampen, og Bakken Bears snupper derfor nye guldmedaljer med hjem til Aarhus i fjerde periode, uden de store problemer. Bakken Bears vinder kampen 83-92, og en vild jubel, og fest bryder løs mellem spillerne, og de medrejsende Bakken Bears fans.

Læs også: Craig Pedersen og Darboe – Det er skuffende

En lang sæson har derfor fået sin ende. Dansk basketball har fået en ny mester i Bakken Bears, efter at holdet endte på en andenplads i grundspillet, bag Svendborg Rabbits som sluttede af på en førsteplads med en hjemmebanefordel som de ikke udnyttede. Bakken Bears vinder mesterskabet for 13. gang i historien, og samtidig blev det den 6 DM guldsejr ud af 7 mulige, hvor modstanderen har heddet Svendborg Rabbits. Chris Christoffersen fra Bakken Bears blev desuden valgt til MVP i finaleserien.

Topscorere for Svendborg Rabbits blev Donald Rutherford og Mikkel Plannthin med hver 24 point, imens Andreas Jacobsen blev topscorer for Bakken Bears med 24 point.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...