fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Aske Thorsteinson klar til endnu sæson i København

Den tidligere Kolding og Aalborg Vikings spiller Aske Thorsteinsson tjørner ud for Copenhagen Wolfpack endnu en sæson i landets bedste række.

Aske Thorsteinson - Mikkel Thomasen

Pressemeddelsle: Aske der kom til holdet i den forgangne sæson fra Aalborg Vikings har virkelig sat sit præg på holdet hvor han er en meget værdsat rolle spiller. Han går forrest i kamp og træning med sit pågående forsvar og sin kontante attitude til alle træninger. Sportschef Tommy Nielsen:

– Alle hold har brug for den eller de spillere der går hele vejen for holdet og laver det hårde arbejde og gør det med et smil og med en energi der smitter. Aske gik fra at spille 20 minutter i Aalborg til 7 minutter hos os dog uden at det havde nogen indflydelse på hans indsats eller holdets under sæsonen.

– Med vores unge hold har vi brug for rutinerede spillere med den rigtige hårdhed og vilje til at gå hele vejen for at vi kan indfrie vores potentiale. Der er Aske en nøgle og jeg forventer at han sætter sit præg på holdet under kamp, under træning men også i omklædningsrummet hvor han forstår balancen i for at skabe en god holdkemi.

Aske Thorsteinsson fortæller selv om skiftet, Hvad kan du give til holdet i den kommende sæson?

– Jeg har altid haft et stort fokus på mit forsvarsspil, og i den forbindelse, at mit forsvarspil hjælper holdet til at stå bedre i forsvaret. Jeg forsøger altid at binde forsvaret sammen. I den kommende sæson vil jeg kunne hjælpe nogle af de yngre spillere til at forstå, hvordan et forsvar hænger sammen, og hvordan vi kan hjælpe hinanden til at spille som en enhed.

– Vores nye trænerstab har lagt ambitiøst ud med at køre på med masser af baskettræning, styrke – og eksplosivitetstræning gennem hele foråret og sommeren. Jeg nyder lige nu, at jeg stadig er hurtigere end mange af de unge atletiske spillere, der er kommet til klubben J Jeg håber det stadig er tilfældet når sæsonen går i gang til september.

Hvor kan vi forvente at holdet forbedre sig til den kommende sæson?

– I sidste sæson blev vi som hold ramt af en del udskiftning på holdet. Nye spillere kom og gik i den første halvdel af sæsonen, hvilket havde betydning for kemien på holdet samtidig med at det var svært at finde ind i en rytme som hold.

– Tilgangen af BMS spillerne midt i sæsonen var ligeledes krævende og det tog noget tid at finde sammen. Processen gik dog hurtigere end jeg havde forventet, og vi endte sæsonen på et niveau, som jeg synes vi kunne være bekendt, når man tager alle udskiftninger på holdet i betænkning

– I år får vi mulighed for at spille os sammen fra preseason og på den måde forhåbentlig kunne nå frem til et højere og mere stabilt niveau en sidste år. Jeg forventer at vi vil fungere bedre som helhed, og kende til hinandens styrker bedre end vi gjorde sidste år. En bedre forståelse og fornemmelse af hinanden håber jeg vil styrke os som hold.

– Jeg synes det var den forståelse vi manglede i mange situationer i sidste sæson – en fælles forståelse for hvordan vi skulle spille sammen.

Hvordan ser du holdet til den kommende sæson?

– Som jeg har nævnt glæder jeg mig til at vi bliver en gruppe spillere, som kommer til at kende hinanden bedre end i sidste sæson. Det tror jeg kommer til at få stor betydning for vores holdspil.

– Jeg ser os som et meget ungt hold med masser af spillere der er sultne efter at vise at de også kan spille på liganiveau. Og jeg ved at der bliver arbejdet hårdt på at vi får bragt yderligere kvalitet til holdet

Er der nogle spillere du forventer dig mere af til den kommende sæson?

– Jeg har mere en generel forventning til os allesammen, end jeg har en forventning til enkelte spillere. Jeg forventer at få skabt en kemi og stemning på holdet, der sætter holdet i fokus og at vi ud fra en holdtankegang kan give plads til enkeltmandspræstationer, som jeg tror på vil komme som en naturlig konsekvens af godt holdspil.

– Og så vil Christian Thomsen gerne have, at jeg siger at jeg har giga store forventinger til ham, fordi han er sådan en klassespiller, men så har han også bare at score en masse langmål, afslutter Aske med at fortælle med et smil.

(Foto: Mikkel Thomasen)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort