fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Anmeldelse: Basketball The Card Game – Bakken Bears All Stars

Vi har prøvet Bakken Bears kortspillet af og giver her en anmeldelse af spillet.

Wajanja Games har lavet et basketball kortspil med Bakken Bears spillere i hovedrollen. Jeg har prøvet spillet af og vil prøve at give et overblik over spillets gode og mindre gode sider.

Spillets koncept og regler

Spillet er rimelig enkelt sat op. Du har nogle kort på hånden, hvor der er en spiller på hvert kort. Alle spillere har evnen til at begå fejl og evnen til at score straffekast (nogle er mere gode end andre til dette). Derudover har hver spiller to evner mere. De to evner er valgt blandt assist, rebound, block, steal, layup, 2-pointsforsøg eller 3-pointsforsøg.

Uden at gå helt i dybden med reglerne så skiftets man til på tur at vælge, hvad ens spiller skal gøre, og så kan modstanderen reagere på dette. Man kan har to “actions” i træk, hvor man enten kan bruge en spillers evne eller trække et kort. Man vinder ved at være den første til ti point, mens man taber, hvis man laver fire fejl.

Selvom spillet overordnet set er simpelt, så opstod der alligevel flere tidspunkter under spillet, hvor vi var i tvivl om, hvad vi måtte og ikke måtte gøre. Her kunne vi godt have ønsket os en lidt mere let skrevet regelbog. Vi lavede lidt vores egen regler ved tvivlspørgsmålene, hvilket i sidste ende fungerede okay.

Vi opdagede også hurtigt, at der var en stor fordel i bare at bruge de første par ture på at trække en masse kort. Man kom muligvis lidt bagud, men det gav en stor fordel at have mange spillere med steals og blocks i evne derefter. Vi lavede derfor vores egen regel omkring et maks antal kort, man måtte have på hånden.

Overordnet set er det dog et sjovt simpelt spil, der spiller på ting, vi kender fra basketball verdenen.

Tema

Det er fedt, at der er plads til, at der kan være et kortspil med danske basketballspillere. Mange af os har måske samlet på fodboldkort eller NBA-kort, da vi var mindre, så det er dejligt, at dansk basket også bliver repræsenteret. Det kan forhåbentlig hjælpe udbredelsen af dansk basket på vej – også selvom det ikke er de klassiske samlekort.

Der er i alt 11 spillere, der er symboliseret på kortene, hvor det er en blanding af nuværende og tidligere Bakken Bears spillere. Jeg ved ikke, om det har været muligt, men det kunne have været fedt med endnu flere at spille med, så man ikke ender med at bruge f.eks. fem Michel Diouf kort i samme spil.

Derudover kunne det også have været fedt, hvis spillernes evner på kortet havde passet til deres evner i virkeligheden. Det virker f.eks. lidt fjollet, at man har lige så stor mulighed for at ramme en 3’er med Chris Christoffersen, som man har med Akoon-Purcell. Hvis man havde flere forskellige spillere, så kunne man måske have lavet spillerens evner mere unikke efter deres rigtige spil på banen.

Overordnet bedømmelse

Sjovt og simpelt kortspil med Bakken Bears tema. Jeg kunne måske have ønsket mig, at der var flere spillere og, at evnerne var tilpassede spillernes præstationer i virkeligheden.

 

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.