fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Amager tæt på i Randers-nederlag

Randers Cimbria besejrer BK Amager 98-106 i et spændende opgør mellem toppen af Pro A og bunden af Pro B, hvor Amager gør en god figur. Jonathan Jeanne scorer 37 point uden at brænde et eneste skud.

Gæsterne fra Randers besejrede et veloplagt Amager-mandskab, som flere gange i kampen så ud til at have en reel chance for at vinde, med stillingen 98-106.

BK Amager, som endnu uden sejr lå i bunden af Pro B efter de første fire kampe, tog imod ubesejrede Randers, som både før og efter dagens kamp, er at finde helt i toppen af Pro A.

Randers giv dermed indtil kampen som storfavoritter, og de skulle forsøge at vinde deres fjerde ud af fire mulige sejre, mens BK Amager nok mest at alt håbede på at kunne lave overraskelsen. I dag skulle Randers vise, at de kunne klare sig uden deres topscorer, Tyre Gathright, mens Amager manglede en vigtig mand i Jordan Naughton.

Quackenback med hovedrolle

Amager har et stort ungt talent i Oscar Quackenbush, og det viste sig, at han skulle blive endnu mere afgørende end forventet. Han og resten af Amager-mandskabet startede flot ud i første halvleg, hvor Quackenbush viste lidt af hvert fra sit arsenal. Han drivede til kurven, ramte en and-one fra treeren, satte tempo i kampen og sine medspillere op.

Efter en Randers-føring ved 9-14 tog fanden ved Amager, som indledte et 12-0 run med et flot velspillet angreb, som endte i et frit lay-up til Andreas Høier. Det unge Amager-mandskab havde for alvor godt fat i Randers, som på trods af de manglede deres topscorer heller ikke havde problemer med at score. Amager gik ind til anden periode med en føring på 31-25.

I anden periode forsatte Amager, hvor de slap, og selvom det lykkedes Randers med en forrygende Jonathan Jeanne i spidsen at komme tilbage i kampen, var kampen helt åben.

Ved stillingen 47-46 skete der dog noget skidt set med Amager-briller på, da deres absolut bedste, Oscar Quackenbush, blev smidt ud af kampen. Kort tid efter, at han modtager en teknisk fejl, stopper han Rasmus Bach i et fastbreak og får tilkendt en usportslig fejl. En ærgerlig sekvens for et Amager-hold som indtil da var det bedste hold i hallen.

Det lykkedes Amager at holde sig inde i kampen, og til pause var stillingen 56-57 til Randers. Bedste mand for gæsterne var Jonathan Jeanne, som var helt ustoppelig, scorede 21 point og ramte alle sine ni forsøg i første halvleg.

Amager imponerer, men Jeanne dominerer

Amager spillede en flot kamp mod Randers, men det var ikke nok. Efter at have taget flest rebounds i første halvleg byttede rollerne, og Randers kom tilmed i gang bag trepointslinjen.

Amager var ellers godt med, og med 5:35 tilbage af fjerede periode var stillingen 85-89. Kort efter tog Jacob Salah Knudsen bolden til kurven, blev fejlet og landede på gulvet, hvor han skrigende tog sig til knæet.

Godt så det ikke ud, og efter at skulle undvære ham, lykkedes det ikke Amager at komme tilbage i en kamp, som de, når de kommer sig over skuffelsen, godt kan være stolte af.

Den højtscorende affære endte 98-106 til Randers, som havde kampens klart bedste spiller i Jonathan Jeanne. Han endte kampen med 37 point uden at brænde et eneste af sine femten skud. Derudover indkasserede han ni rebounds to assist og intet mindre end fem steals.

Hos Amager scorede Aske Boelt Bagge-Pedersen 17 point med tilhørende fem rebounds, mens Andreas Høier indkasserede en double-double med 13 point og ti rebounds. Det samme gjorde Amagers guard Gabriel Román Bennássar, som gjorde det godt efter Quakenbushs exit. Han kvitterede med 12 point og hele 11 assist.

Dermed vandt Randers Cimbria som forventligt opgøret og ligger dermed forsat nummer ét i basketligaen. De møder Næstved i et topopgør torsdag d. 29 oktober klokken 19:00. Amager kan derimod stadig håbe på deres første sejr i sæsonen, når de tager imod Værløse Blue Hawks om en uge, lørdag d. 31. oktober klokken 17:00.

27-årig skribent bosat i Århus. Følger NBA på tæt hold og har altid været stor Los Angeles Lakers fan.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Lørdag eftermiddag mødtes Værløse Blue Hawks og BC Copenhagen. Det blev et opgør, som bød på tæt basketball, men det blev hjemmeholdet, der sluttede...

Basketligaen

Sejren var ikke til at tage fejl af, da Horsens IC besejrede BMS Herlev med 36 point. Efter de fire perioder var stillingen 84-48.

Basketligaen

14-årige Oskar Skaaning kan nu kalde sig den yngste debutant i Basketligaens historie, efter han lørdag fik otte minutter i Bears Academy´s nederlag til...

Basketligaen

Den tidligere Randers Cimbria-spiller Mikel Beyers skal i sæson 2023/24 spille i den bedste slovenske række.

Basketligaen

Den danske landsholdsspiller Jonathan Klussmann skifter til Fundación Globalcaja La Roda i Spanien. La Roda spiller i landets tredjebedste række.

Basketligaen

Efter en tæt kamp mellem BMS Herlev og BK Amager, kunne hjemmeholdet fejre en sejr i deres åbningskamp i denne sæson af Basketligaen. BMS...

Bakken Bears

Bakken Bears slap med skrækken, da de tirsdag var lige ved at smide en 23-points føring over styr. Bjørnene slog Horsens IC med 94-87.

Basketligaen

Nørrebrohallen bød på basket i topklasse, da BC Copenhagen og Svendborg Rabbits mødtes. Gæsterne fra Fyn løb med sejren, der lød på 67-73 over...