fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

3 ting vi lærte af runde 1 i Basketligaen

Sæson 2021/22 i Basketligaen er godt i gang, og her er der tre ting, som vi har kunnet erfare fra runde 1 i Basketligaen.

Foto: 1st Down Photo

Rundens resultater:

Svendborg Rabbits 92-77 Bears Academy

Bakken Bears 104-89 Horsens IC

Team FOG Næstved 96-94 Randers Cimbria

Værløse Blue Hawks 100-94 theView Copenhagen

BK Amager 69-80 BMS Herlev

En runde uden de store overraskelser

Sæsonens første runde i Basketligaen bød på sejre til Svendborg Rabbits, Team FOG Næstved, Bakken Bears, Værløse Blue Hawks og BMS Herlev, og det var ikke ligefrem, fordi der var de store overraskelser iblandt.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Torsdag aften i Næstved var en tæt affære, da det sydsjællandske mandskab tog imod Randers Cimbria. Kampen gik helt ned til det sidste, og med lidt held til sidst i kampen kunne kronjyderne have taget hjem til Jylland med en sejr i bagagen. Det var altså en kamp, der lige så godt kunne være tippet til Randers´ fordel, men Team FOG Næstved, anført af Kameron Williams med 31 point, trak det længste strå og tog sejren i sæsonåbneren.

Opgøret mellem ærkerivalerne Bakken Bears og Horsens IC bød på masser af spænding, og Bjørnene tog en forventet sejr på 104-89, der må siges at være ganske overbevisende, men cifrene er en anelse misvisende. For Horsens IC var langt hen ad vejen godt med, og det var først i fjerde periode, at Bakken Bears for alvor tog over. Opgørets helt store oplevelse var Khalil Ahmad, der leverede rundens klart bedste præstation.

Khalil Ahmad – MVP-kandidat?

Og den kigger vi nærmere på her. 24-årige Khalil Ahmad fik i torsdags sin debut for ´De Gule´, og den amerikanske guard kunne næppe have ønsket en bedre debut baseret på det individuelle aspekt. Det blev godt nok ikke til en sejr for Ahmad og kompagni efter 40 intensrige minutter i Vejlby-Risskov Hallen, men HIC-profilen leverede en af de præstationer, man ikke kommer til at glemme lige foreløbeligt.

40 point, 4 rebounds, 3 assists, 4/8 bag treeren og 10 for 11 fra straffekastlinjen. Ahmad´s statline var intet mindre end enestående, og det faktum, at modstanderen hed Bakken Bears er blot endnu mere imponerende.

Khalil Ahmad er et nyt bekendtskab i Basketligaen, og det bliver spændende at følge amerikaneren for Horsens IC i den kommende sæson. Om Ahmad bliver MVP-kandidat må tiden vise, men Horsens IC-spilleren viste i den grad, hvad han er i stand til.

Top 4 kan blive uhyre tæt

Basketligaen er gået tilbage til et ét-ligasystem. Det betyder, at man har afskaffet Pro A- og B-formatet, og således konkurrerer de ti hold på lige fod. Top seks går videre til slutspillet. De resterende fire hold vil kæmpe om pengepræmier i et slutspil for sig.

Det er svært at udlede noget på baggrund af første runde i Basketligaen, men vi kan muligvis komme til at se frem til en tæt top i Basketligaen. De hold, der i sidste sæson blev betegnet som Pro A-hold, forventes fortsat at befinde sig i den sjove ende af tabellen hen mod grundspillet afslutning, men som holdende ser ud i skrivende stund kan afstanden mellem en første- og fjerdeplads være  lille.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Bakken Bears må man alt andet lige regne som ligaens helt, helt store favoritter, men ved siden af den hjemlige liga har det aarhusianske mandskab store aspirationer ude i Europa, i form af FIBA Europe Cup. Derfor kan det ingenlunde afvises, at vi kommer til at se et par Bakken-svipsere som følge af det tætte program, som vi i tidligere sæsoner har set være deres akilleshæl.

Og netop dette kan være en åbning for de andre tophold i Basketligaen.

Kampprogram runde 2

D. 29/9: Randers Cimbria – Bakken Bears
D. 29/9: BMS Herlev – Team FOG Næstved
D. 30/9: Horsens IC – Svendborg Rabbits
D. 1/10: theView Copenhagen – BK Amager
D. 2/10: Bears Academy – Værløse Blue Hawks

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits hentede søndag eftermiddag en snæver sejr i Aarhus, hvor de gæstede Bears Academy. Det sydfynske mandskab besejrede det aarhusianske hold med 81-87,...

Basketligaen

Efter første periode kunne det godt ligne, at BK Amager kunne tage deres første sæsonsejr. Men det blev BMS Herlev, der gik ud af...

Basketligaen

Durell Vinson og theView Copenhagen vinder dagens opgør mod Værløse Blue Hawks. Københavnerne vinder 84-79 efter en tæt kamp, hvor det længe lignede, at...

Bakken Bears

Bakken Bears hentede torsdag aften en flot sejr på udebane mod Horsens IC. Bears besejrede Horsens med cifrene 72-85.

Basketligaen

Siler Schneider har langt om længe fået sin arbejdstilladelse. Amerikaneren får derfor debut i Horsens ICs kamp mod ærkerivalerne Bakken Bears i morgen, torsdag.

Basketligaen

Amerikanske Durell Vinson er atter tilbage i Basketligaen. Vinson har skrevet under på en kontrakt med theView Copenhagen.

Basketligaen

Sæsonens anden udgave af Fullcourt Player of The Month er på banen, og vinderen af prisen for november er Randers Cimbrias Reginald Kissoonlal.

Basketligaen

Randers Cimbria har fundet deres erstatning for den langtidskadede Trey Phills. Valget faldt på den 26-årige guard, Brandon Randolph, som spillede for kronjyderne i...