Ugen der gik i Dameligaen: Runde 5

Sidste uges kampe bød på tætte opgør i Dameligaen. BK Amager indtager føringen skarpt efterfulgt af BMS Herlev Wolfpack.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Hørsholm 79ers – BMS Herlev Wolfpack = 60:61

Sidste gang Hørsholm og Wolfpack mødte hinanden, blev det til en storsejr til Wolfpack på hele 74-37. Denne kamp blev dog en helt anden med tæt løb hele vejen og en sejr, der først blev hevet hjem i de allersidste minutter.

Første periode bærer præg af, at begge hold er kommet for at spille. Hørsholm kommer dog bedst fra start og kan gå til anden periode med en føring på 15-9.

Anden periode starter Wolfpack stærkest ud. De går fra at være bagud med seks point til at føre med fem point til stilingen 23-28 efter de første minutter. Hørsholm får dog kæmpet sig tilbage, og holdene kan gå til pause ved stillingen 30-32.

I løbet af tredje periode opbygger Hørsholm et lille forspring. Især Gritt Ryder bærer holdet frem, og allerede i midten af tredje periode har hun scoret 18 point. Hørsholm vinder perioden og er foran 58-47.

Wolfpack får den bedste start på fjerde periode, hvor Hørsholm ikke formår at score på deres skud. Med lidt over to minutter igen af kampen, sætter Ida Preetzmann Tryggedsson to hurtige scoringer, og Wolfpack er nu foran med ét point. Hørsholm har flere chancer for at vende kampen, men der bliver ikke scoret mere resten af kampen, og derfor kan Wolfpack gå sejrrigt derfra.

Aabyhøj IF – SISU = 102:65

Opgøret mellem Aabyhøj og SISU skulle vise sig at indholde mange scoringer.

SISU lægger bedst fra land, men Aabyhøj formår hurtigt at komme ind i kampen. De to hold følges ad gennem hele perioden, men Aabyhøj trækker en smule fra til sidst og går fra perioden foran med fire point.

Anden periode trækker Aabyhøj endnu mere fra SISU. Mathilde Marie Madsen fra Aabyhøj gør det godt i denne periode og scorer syv point.

Tredje periode kan SISU ikke længere følge med. Asta Vadum Blauenfeldt kæmper ellers bravt for SISU med mange gode scoringer, men det er ikke nok til at spille op med Aabyhøj, der virkelig har fået tur i den. Hele 33 point bliver det til for Aabyhøj i tredje periode, mens SISU scorer 17 point.

Ved indgangen til fjerde periode er stillingen 74-48 i Aabyhøjs favør. En føring der blot øges i takt med, at fjerde periode skrider frem. SISU-mandskabet kan intet stille op mod Aabyhøjs stærke angreb, og kampen ender 102-65.

Alle spillere for Aabyhøj er at finde på scoringstavlen efter kampen. Malene Lind Pedersen bliver topscorer for hjemmeholdet med 25 point. For SISU har Asta Vadum Blauenfeldt en kanon kamp med hele 31 point.

BMS Herlev Wolfpack – Aabyhøj IF = 77:67

Wolfpack kommer bedst fra start for og er efter de første par minutter foran 7-0. Herefter træder Alberte Rimdal i karakter for Aabyhøj og scorer hurtige otte point, hvoraf to af scoringerne er på treere. Aabyhøj fortsætter den gode stime og vinder perioden 18-24.

Anden periode begynder ud med endnu en treer fra Alberte Rimdal. Men herefter genvinder Wolfpack fatningen, og de vinder perioden 23-17, således holdene kan gå til pause helt lige ved stillingen 41-41.

Tredje periode fortsætter holdene med at være lige. Wolfpack formår dog at trække en smule fra Aabyhøj i de sidste fem minutter af perioden, og de er dermed foran med fire point ved indgangen til fjerde periode.

Wolfpack fortsætter deres dominans i fjerde periode, og Aabyhøj kommer aldrig tæt nok på til for alvor at true hjemmeholdet. Kampen ender derfor 77-67 til Wolfpack.

Kampens topscorer bliver Alberte Rimdal med 20 point. Laura Nikoline Ziegler bliver endnu engang topscorer for Wolfpack med 18 point, og oveni det tager hun også 13 rebounds.

BK Amager – Hørsholm 79ers = 73:67

Første periode bærer præg af mange missede afslutninger og længere perioder uden scoringer. Begge hold følges meget lige ad, og stillingen ved første periode er 14-10 i Amagers favør.

I anden periode kommer der lidt mere gang i scoringerne for begge hold. Josephine Tullinn fra Hørsholm er flyvende i første del af perioden og laver otte point i træk for udeholdet. Det er en periode, hvor scoringerne kommer fra bag treeren, og begge hold rammer fire treere hver især. Stillingen ved pausen er 34-30 til Amager.

Tredje periode står der Amager på. Hjemmeholdet scorer 27 point i perioden, mens Hørsholm har lidt sværere ved at finde kurven. Amager øger derfor deres forspring til 61-44.

Fjerde periode scorer Amager fire hurtige point, og det ligner en lukket kamp. Hørsholm vil det dog anderledes, og de indhenter langsomt ind på Amager. Amagers to profiler Anna Gylling Seilund og Angela Ribarich fejler ud i perioden, og det giver Hørsholm momentum. Udeholdet sætter fire treere i træk, og med ét minut tilbage er kampen helt lige.

Med 30 sek. igen fejler Hørsholm Julie Klug Jungslund, som sætter begge sine straffe. Med 20 sek. igen sender Rikke Fabricus Amager yderligere i front.

Efter en timeout bliver der begået fejl på Gritt Ryder, som kvitterer med to ramte straffe til stillingen 68-67. Hørsholm fejler Julie Klug Jungslund, som brænder sit første straffe, men rammer det andet.

Julie Klug Jungslund viser sig som en værdifuld spiller for Amager i de sidste sekunder. I forsvaret formår hun at stjæle bolden fra Hørsholm, der bliver nødt til at begå fejl på hende. Hun rammer begge sine straffe, og kampen er dermed afgjort. Det endelige resultat bliver 73-67.

Anna Gylling Seilund scorer 17 point og kan kalde sig for vinderholdets topscorer. For Hørsholm laver Gritt Ryder 21 points og tager 11 rebounds.

Se andre spændende artikler