Hørsholm nu eneste ubesejrede hold tilbage i Dameligaen

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Af Mads Olesen for Hørsholm 79’ers.

Onsdag aften mødtes de to eneste ubesejrede hold i en i år meget lige Dameligaen i basketball. Amager kom nok til Hørsholm som svage favoritter i manges øjne, efter to sikre sejre i de første kampe, men det blev hjemmeholdet, der tog kontrol over kampen og endte med at vinde 65-50, efter at have været foran 63-36 med lige under fire minutter igen.

-Ingen havde vist regnet med det her, sagde Hørsholm-forward Marie Louise Blyme da hornet havde lydt for sidste gang. Inden kampen var vi nok ikke helt klar over, hvor vi stod. Vi havde en super god træning i mandags og så spiller vi bare sammen i dag.

Der gik tre minutter inden Hørsholm km på tavlen første gang, og syv minutter inden de tog den første føring, men derfra så nordsjællenderne sig aldrig tilbage.

Amager startede ellers kampen bedst, med scoringer fra Anna Seilund, Rikke Fabricius og Julie Jungslund, samtidig med gæsterne i forsvaret og især reboundspillet var meget aggressive. Det lignede en gylden mulighed for at komme stort foran, men fem missede tre’ere, hvoraf de fleste var frie, tillod Hørsholm at forblive i kampen.

Det var en aggressiv Katrine Horneman der satte Hørsholm i gang med et par scoringer, men derefter tog kollektivet over. I kampens næste ti minutter scorede seks forskellige Hørsholmspillere og hjemmeholdet kom foran med 25-10.

Hen over halvlegen og ind i tredje periode stod Hørsholms føring på mellem 13 og 20 point og Amager var aldrig rigtigt i stand til at sætte flere scoringer i træk sammen og gøre indhug i forspringet.

Med et par minutter igen i tredje periode, ved scoren 50-27, tog Amagertræner Lars Klussman konsekvensen og skiftede starterne ud. Kort efter fulgte Jesper Krone fra Hørsholm trop og satte holdets yngste spillere på banen. I fjerde periode spillede hjemmeholdet således udelukkende med spillere født i 1999 eller senere og det slap de fint fra.

Især 17-årige Alberte Frisch imponerede med aggressivt spil, med to to-pointere og en tre’er, der faktisk gjorde hende til Hørsholms tredje mest scorende spiller, på en aften, hvor 11 af 12 spillere kom på scoretavlen.

-Det er godt at komme ind på et hold, hvor de andre gør det nemt for os, der ikke er helt så rutinerede, sagde Frisch beskedent efter kampen. De gør det let at komme ind i et flow for os unge spillere.

Hørsholms træner Jesper Krone var dog ikke helt tilfreds med detaljerne:

-Jeg er meget tilfreds med at vi vinder kampen og der er mange, som spiller godt, men som hold spiller hverken vi eller Amager godt, mente træneren. Vi delte bolden og kommer frem til mange afslutninger, men vi smider også bolden væk 20 gange og det er for mange.

Kampen var Dameligaens sidste inden landsholdspausen, hvor Hørsholm sender tre-en-halv spillere, Gritt Ryder, Elisabeth Brynaa, Anne Hee, og træningsspilleren Camilla Emsboen træner, Jesper Krone, og en holdleder, Pierre Muller, til Estland, mens Amager har Anna Seilund og Ena Viso med.

Hørsholm er nu Dameligaens eneste ubesejrede hold, men Amager falder ikke længere end til andenpladsen. Lige efter følger BMS-Herlev og Aabyhøj.

Topscorere:

Hørsholm: Gritt Ryder 14, Katrime Horneman 10, Alberte Frisch 7

Amager: Anna Seilund 11, Julie Jungslund 11, Annemie Espensen 9

Se andre spændende artikler