Favoritterne kommer i pokalfinalen efter tætte semifinaler

BMS Herlev Wolfpack og BK Amager møder hinanden i damernes pokalfinale
Aabyhøj
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

I går blev semifinalerne af damernes Pokalturnering afviklet. Her tog forhåndsfavoritterne fra BMS Herlev Wolfpack og BK Amager sejrene, og Dameligaens nummer et og to skal dermed mødes i pokalfinalen.

Tæt på stort comeback

Wolfpack slog Aabyhøj ud efter en gyser-afslutning. Wolfpack førte det meste af kampen, men til sidst var Aabyhøj lige ved at lave comebacket. Ved stillingen 80-72 med 50 sekunder igen ramte Aabyhøj to hurtige 3’ere, og så var sejren pludselig inden for rækkevide for udeholdet. I de døende sekunder fik Alberte Rimdal muligheden for at udligne kampen på en fri 3’er, men skuddet gik ikke i, og Wolfpack kunne dermed book finalebilletten.

De største præstationer i kampen kom fra Aabyhøjs to stjerner, Malene Pedersen og Alberte Rimdal. Pedersen endte med 32 point, 9 rebounds og 6 assists, mens Rimdal havde 18 point og 7 assists. For Wolfpack var det en hold indsats, hvor fem spillere havde over 10 point, men ingen mere end 13.

Favoritterne blev drillet

BK Amager var på forhånd store favoritter mod Hørsholm 79’ers, da de ligger henholdsvis på en første- og fjerdeplads i Dameligaen. Hørsholm gik samtidig ind til opgøret ovenpå en 38-points nederlag til Aabyhøj. Kampen blev dog tættere end forventede, og efter kampens første to perioder var hjemmeholdet kun foran med fire point. Det forspring blev øget til 14 i tredje periode, og det blev for meget for Hørsholm, der ellers vandt kampens sidste periode. Kampen endte med en 56-50 sejr til BK Amager.

Det var tre danske landsholdsspillere, der var profilerne i semifinalen. For Hørsholm leverede Gritt Ryder 18 point og 12 rebounds. For BK Amager havde Anna Seilund 13 point og 11 rebounds og 5 assists, mens Ena Viso, der dog har meldt afbud til de kommende landskampe, havde 13 point og 13 rebounds.

 

Se andre spændende artikler